Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντικαπνιστικός νόμος: Τριψήφιος αριθμός τηλεφωνικών καταγγελιών

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου θα δημιουργηθεί ένα τριψήφιο νούμερο καταγγελιών στον οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγ...


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου θα δημιουργηθεί ένα τριψήφιο νούμερο καταγγελιών στον οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν παραβιάσεις της απαγόρευσης του τσιγάρου, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.




Διευκρίνισε ότι ο τριψήφιος αριθμός καταγγελιών θα γίνει γνωστός το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στο τέλος του μήνα την αντικαπνιστική καμπάνια. Αναφερθείς στο νέο αντικαπνιστικό νόμο, είπε ότι την ευθύνη τήρησης θα έχουν τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και το Λιμενικό, επισημαίνοντας ότι χωρίς τη συνδρομή των αστυνομικών «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».


Πρόσθεσε ότι με ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων και συντονισμό του υπ. Υγείας θα εποπτεύεται η απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές ή ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο όταν σε αυτό βρίσκεται ανήλικο παιδί. «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών», διαμήνυσε ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ειδική μνεία στα δικαιώματα των παθητικών καπνιστών όπως είναι τα παιδιά.