Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε ότι τα Aμερικανικά στρατεύματα στη Συρία είναι παγιδευμένα!

Ο στρατός των ΗΠΑ στην Αραβική Δημοκρατία βρέθηκε ανάμεσα στα τουρκικά στρατεύματα , τα οποία διεξάγουν μια επιχείρηση κατά των κουρδικώ...


Ο στρατός των ΗΠΑ στην Αραβική Δημοκρατία βρέθηκε ανάμεσα στα τουρκικά στρατεύματα , τα οποία διεξάγουν μια επιχείρηση κατά των κουρδικών σχηματισμών, και του Στρατού της Συρίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Mark Esper στο Fox News.




«Τα αμερικανικά στρατεύματα είναι παγιδευμένα μεταξύ του Συριακού Στρατού που κινείται βόρεια για να καταπολεμήσει τον Τουρκικό στρατό, ο οποίος κινείται νότια», ανέφερε ο υπουργός Αμύνης, καλώντας την κατάσταση «φοβερή».
Την ίδια στιγμή , ο Esper σημείωσε ότι οι Η.Π.Α. «δεν υπέγραψαν» για να πολεμήσουν με την Τουρκία για να προστατέψουν τους Κούρδους της Συρίας. Παραδέχθηκε επίσης ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αρκετές δυνάμεις στην περιοχή για να σταματήσει την επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου είπε ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν περίπου χίλιους ακόμα στρατιωτικούς από την Συρία.Το Reuters ανέφερε επικαλούμενο πηγές ότι οι Η.Π.Α. εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν τα περισσότερα από τα στρατεύματά τους από τη Συρία τις επόμενες ημέρες, κάτι που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι ο Στρατός της Συρίας θα τοποθετηθεί σε όλο το σύνορο με την Τουρκία για να βοηθήσει τους Κούρδους. Τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου διεξάγεται η επιχείρησης του Τουρκικού στρατού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan στις 9 Οκτωβρίου ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή της ειρήνης» στο βόρειο τμήμα της Συρίας, η οποία στρέφεται εναντίον του απαγορευμένου στην Τουρκία του Εργατικού Κόμματος των Κούρδων και της τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό κράτος» *. Την ίδια ημέρα, η Τουρκική αεροπορία επιτέθηκε στην πόλη Ras el-Ain και σε πολλές άλλες πόλεις της Συρίας στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Αργότερα, ανακοινώθηκε η έναρξη της χερσαίας επιχείρησης. Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι ο Τουρκικός στρατός και η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας ανέλαβαν τον έλεγχο του Ras al-Ain και την Κυριακή το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι είχαν πάρει τον έλεγχο της πόλης Tell Abyad.

* Μια τρομοκρατική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσία

https://ria.ru/