Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ για τι ετοιμάζεται... 70% αύξηση στις δαπάνες για όπλα στην τουρκία!…

Στην Τουρκία την τελευταία χρονιά υπήρξε μια άνοδος κοντά στο 70% στις δαπάνες άμυνας που αφορούν όπλα και εξοπλισμό μάχης. Σύμφωνα με το Ε...


Στην Τουρκία την τελευταία χρονιά υπήρξε μια άνοδος κοντά στο 70% στις δαπάνες άμυνας που αφορούν όπλα και εξοπλισμό μάχης. Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συμβούλιο ενώ το 2017 από το Ταμείο Στήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSDF) ξοδεύτηκαν 13,4 δις λίρες, το ποσό αυτό το 2018 έφτασε στα 22,5 δις λίρες.




Στην αναφορά ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εμπεριέχονται και οι δαπάνες που γίνονται από το Ταμείο Στήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας, για την κάλυψη των αναγκών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), της Αστυνομίας, της Στρατοχωροφυλακής και της ΜΙΤ.

Στην αναφορά καταγράφεται πως οι οικονομικές αναφορές και καταστάσεις της SSDF είναι ¨σωστές και αξιόπιστες¨ , ενώ παρατίθενται και λεπτομέρειες σχετικά με τα έσοδα και έξοδα του φορέα. Έτσι διακρίνεται πως από τα 23,4 δις λίρες εσόδων του 2018, τα 22,5 κατευθύνθηκαν σε αγορές οχημάτων και πολεμικού εξοπλισμού. Οι δαπάνες της SSDF το 2017 για αγορές οχημάτων και πολεμικού εξοπλισμού ήταν 13,4 δις λίρες. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το ποσό που δαπάνησε η SSDF για αγορές οπλισμού το 2018, παρουσίασε αύξηση 68% σε σχέση με το 2017.

Η SSDF που ιδρύθηκε με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των ΤΕΔ και την σταθερή και εκτός προϋπολογισμού στήριξη με πόρους της αμυντικής βιομηχανίας, δέχεται συγκεκριμένα μερίδια και από τον προυπολογισμό και από τους φορείς που έχουν συσταθεί με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των ΤΕΔ, αλλά και από τα τυχερά παιχνίδια. Οι πόροι της SSDF, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας στην οποία προεδρεύει ο ΠτΔ, χρησιμοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό των ΤΕΔ, για τις έκτακτες ανάγκες της Αστυνομίας, όπως και για την κάλυψη αναγκών της Στρατοχωροφυλακής, του Λιμενικού και της ΜΙΤ. tourkikanea.gr