Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΧΥΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ και στη Σερεκανίγιε οι τούρκοι... Για 6η μέρα προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη αλλά...

Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία προβάλλουν σήμερα ισχυρή αντίσταση στις τουρκικές δυνάμεις και στους συμμάχους τους που προσπαθούν να καταλάβο...


Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία προβάλλουν σήμερα ισχυρή αντίσταση στις τουρκικές δυνάμεις και στους συμμάχους τους που προσπαθούν να καταλάβουν μία πόλη- κλειδί στη μεθόριο με την Τουρκία, επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.






Οι δυνάμεις των τούρκων εισήλθαν στη μεθοριακή πόλη- κλειδί Ρας αλ Άιν (Σερεκανιγιέ) και πλέον προσπαθούν να τη θέσουν πλήρως υπό τον έλεγχό τους. Όμως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια αραβοκουρδική συμμαχία στην οποία κυριαρχούν οι YPG, «εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύκτας μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους κοντά στη Ρας αλ Άιν», εξήγησε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι SDF έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων «χάρη σε οχυρωματικά έργα, δίκτυα υπόγειων σηράγγων και (...) ενισχύσεις».

Μάλιστα κάποιες κουρδικές πηγές επισημαίνουν ότι πλέον οι SDF έχουν επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Μεγάη ΗΤΤΑ και πιο δυτικά στις συγκρούσεις που μαίνονταν στη διάρκεια της νύκτας και στην πόλη Μάνμπιτζ (Ιεράπολη), όπου έχουν αναπτυχθεί και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση Ikhbariya. Εκεί οι τούρκοι έχουν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και δεν έχουν καταφέρει τίποτα απολύτως...