Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η 28η Οκτωβρίου εορτάστηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου και στη Ζάμπια...

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος χοροστάτησε στη Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων...

Η 28η Οκτωβρίου εορτάστηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος χοροστάτησε στη Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο.

Για τον εορτασμό είχε εκδώσει ανακοίνωση και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, η οποία ανέφερε:

«Tη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.00, θα τελεσθεί η Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για τον εορτασμό της Εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Παρακαλούνται να παραστούν όλα τα μέλη της παροικίας».

Η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου εορτάστηκε στη Ζάμπια

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η διπλή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αυτή του Αγίου Δημητρίου και της Επετείου του Έπους του ’40 στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια.




»Την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

»Το μήνυμα του κ Αντώνη Διαμαντάρη υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού καθώς και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια κ. Μιχαήλ Κρούπνικ.

»Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στο προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας.

»Συγχαρητήρια στις κύριες της Ελληνικής Κοινότητας για τα πολλά και γευστικά ελληνικά φαγητά που προσέφεραν καθώς και στον πρόεδρο της κοινοτικής επιτροπής κ Γιώργο Ηλιακόπουλο», καταλήγει η ανάρτηση της Μητρόπολης.