Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΑΣΟΣ από τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των ΝΑΖΙ την 28η Οκτωβρίου του 1940... Το ΚΚΕ τομάει και βάζει ανακοινώσεις για την Εθνική μας επέτειο...!!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΦΟΥ Η ΜΑΜΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ - ΜΟΛΟΤΟΦ)...


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΦΟΥ Η ΜΑΜΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ - ΜΟΛΟΤΟΦ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΣΑΚΙΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΑΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ... ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ... ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.




«Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η κατοπινή πάλη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, κυρίως μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν ξανά κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος «ήταν απότοκο των μεγάλων αντιθέσεων και αδιεξόδων που συγκλόνιζαν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, της ανάγκης του να ξεπερνάει με βίαιο τρόπο τις οικονομικές κρίσεις, με το ξαναμοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής» προσθέτοντας «ταυτόχρονα, στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ, τόσο του Άξονα (Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας), όσο και των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας και των συμμάχων τους, ήταν η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου εργατικού-σοσιαλιστικού κράτους στην ιστορία, που ενέπνεε τους λαούς σε όλες τις χώρες και είχε την καθοριστική συμβολή στη συντριβή του ναζισμού. Αυτό προσπαθούν να συγκαλύψουν όσοι ανιστόρητα εξισώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό».

«Το στοιχείο της «εθνικής ενότητας» που, με αφορμή την 28η Οκτώβρη, τονίζουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, στοχεύει στην εξαπάτηση του λαού, για να τον εγκλωβίζουν στους κάθε φορά «εθνικούς στόχους» της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Η ιστορία διδάσκει ότι ούτε το 1940 ούτε και τα μετέπειτα χρόνια υπήρξε «εθνική ενότητα» και ούτε ήταν δυνατό να υπάρξει» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Όπως εξηγεί «από τη μια μεριά υπήρχε η πλειοψηφία του λαού, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, υπήρχε το ΚΚΕ, που ήταν ο βασικός εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης, που έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Και από την άλλη υπήρχε η αστική τάξη και οι πολιτικές της δυνάμεις, οι οποίες άλλες συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον κατακτητή, άλλες διέφυγαν στο εξωτερικό κι άλλες, λιγοστές, οργάνωσαν αντιστασιακές ομάδες, με την καθοδήγηση των Βρετανών, έχοντας τα μάτια τους στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ».

ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΡΕΦΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΡΟΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ... ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΤΑΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ Ο Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...