Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συρία: Την απελευθέρωση 15 χιλιάδων τζιχαντιστών που βρίσκονται σε φυλακές θα επιδιώξει το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος θα εκμεταλλευτεί την αναταραχή από μια τουρκική εισβολή . Φόβους ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να απελευθερώσει 15 χι...


Το Ισλαμικό Κράτος θα εκμεταλλευτεί την αναταραχή από μια τουρκική εισβολή . Φόβους ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να απελευθερώσει 15 χιλιάδες τζιχαντιστές που βρίσκονται στις φυλακές της βόρειας Συρίας σε περίπτωση που επιτεθεί η Τουρκία, εκφράζουν Κούρδοι μαχητές της Συρίας.

Η προειδοποίηση των Κούρδων έρχεται ενώ παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει τον πόλεμο.




Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η στρατιωτική του μηχανή είναι πανέτοιμη, την ώρα που διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσά τους και τα ρωσικά ΜΜΕ «Sputnik» και «Russian Today», αναφέρουν ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβοκουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην επαρχία Αλ – Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία. Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτο το τηλεοπτικό δίκτυο «al-Mayadeen» του Λιβάνου.

Μια εισβολή στη Συρία από την πλευρά της Άγκυρας θα μπορούσε να επιτρέψει στην τρομοκρατική οργάνωση Iσλαμικό Κράτος να επιχειρήσει μαζικές απελευθερώσεις κρατουμένων ενώ οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αποχωρούν από τα συριακά εδάφη.

Περισσότεροι από 15 χιλιάδες τρομοκράτες του Iσλαμικού Κράτους βρίσκονται σε φυλακές στη βορειοανατολική Συρία με τους Κούρδους να έχουν τα «κλειδιά» των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αναταραχή που θα προκαλούσαν οι πολεμικές κινήσεις της Τουρκίας στα ανατολικά του Ευφράτη, όπως προειδοποιούν οι Κούρδοι μαχητές.

Χθες, πάντως, οι Κούρδοι της Συρίας έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ουάσινγκτον ότι τους εγκατέλειψε, όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τα εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και απέσυραν τις δυνάμεις τους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία», ανέφεραν.

Προειδοποίησαν επίσης ότι η επίθεση της Τουρκίας θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις » στη συνεχιζόμενη εκστρατεία για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους.

Από τις 15 χιλιάδες, περίπου οι 2.500 από αυτούς είναι ξένοι τζιχαντιστές από ευρωπαϊκές χώρες που αρνήθηκαν να τους πάρουν πίσω.

Η προειδοποίηση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να «απελευθερώσει τους πιστούς μαχητές του».