Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Γκριζέλα Μπλάνκο: Η πρώτη γυναίκα βαρόνος ναρκωτικών. Εξήγαγε 1,5 τόνο ναρκωτικών στην Αμερική το’70 και εκτέλεσε τους δυο συζύγους της. Κάπνιζε ακατέργαστη κοκαΐνη είχε άγριο τέλος ΒΙΝΤΕΟ

mixanitouxronou Την αποκαλούσαν «η Νονά». Η Γκριζέλα Μπλάνκο ήταν η πρώτη γυναίκα βαρόνος ναρκωτικών, όταν ακόμα ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν στη...


mixanitouxronou Την αποκαλούσαν «η Νονά». Η Γκριζέλα Μπλάνκο ήταν η πρώτη γυναίκα βαρόνος ναρκωτικών, όταν ακόμα ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν στην αφάνεια. Έβγαζε 70 εκατομμύρια δολάρια το μήνα από την διακίνηση κοκαϊνης. Εκείνη ήταν τόσο εθισμένη, που δεν την σνίφαρε αλλά την κάπνιζε ακατέργαστη. Τον πρώτο της σύζυγο τον εκτέλεσε εν ψυχρώ και τον δεύτερο έβαλε να τον δολοφονήσουν επειδή της είχε πάρει το παιδί για να την εκδικηθεί.









Το δικό της τέλος ήταν εξίσου βίαιο. Η ζωή της έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς η οποία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους. Τα παιδικά χρόνια Η Γκριζέλα μεγάλωσε μέσα στην φτώχεια του Μπάριο Τρινιντάντ, στην Κολομβία. Οι σύντροφοι της μητέρας της την κακοποιούσαν σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της σε ηλικία 14 ετών. Για να καταφέρει να επιβιώσει έκλεβε πορτοφόλια και όταν πια δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό οδηγήθηκε στην πορνεία. Σε ηλικία 20 ετών γνώρισε έναν μεγάλο διακινητή και έμπορο κοκαϊνης, τον Αλμπέρτο Μπράβο. Την προσέλαβε να αγοράζει για λογαριασμό του ανεπεξέργαστη κοκαϊνη την οποία θα επεξεργαζόταν ο ίδιος μέσα σε αποθήκες ενδυμάτων.





Πολύ σύντομα ερωτεύτηκαν και η Μπλάνκο μπήκε ακόμα πιο βαθιά στο κύκλωμα. Αργότερα μετακόμισαν στο Κουίνς, αφού οι επιχειρήσεις τους ήταν πλέον κερδοφόρες. Ο καθηγητής Μπρους Μπάγκλεϊ, συγγραφέας του βιβλίου « Drug Trafficking In The Americas» έγραψε χαρακτηριστικά: «Εκεί, το ζευγάρι μεταμφιέστηκε σε εισαγωγείς ρούχων, γνωρίζοντας πως με τις κολομβιανές διασυνδέσεις τους θα μπορούσαν να κατακτήσουν ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς, υποτιμώντας την ιταλική μαφία, που εκείνη την εποχή ήλεγχε την διανομή στην πόλη». Το 1971 η Μπλάνκο ήταν η πρώτη Κολμβιανή έμπορος ναρκωτικών που εξήγαγε ναρκωτικά από το Μεντεγίν στις ΗΠΑ. Γκριζέλντα Μπλανκο πηγή φωτογραφίας: YouTube Τα σουτιέν και οι κορσέδες Ένα από τα πιο χρηστικά κόλπα της ήταν η κατασκευή ειδικών γυναικείων κορσέδων και σουτιέν, με ειδικές θήκες στο εσωτερικό τους που θα χωρούσαν ικανοποιητικές ποσότητες ναρκωτικών, χωρίς να μπορούν να γίνουν αντιληπτά από την αστυνομία σε ελέγχους κυρίως αεροδρομίων. Είχε δικό της «στρατό γυναικών» για τη συγκεκριμένη δουλειά. Το 1971 μια από τις κοπέλες συνελήφθη ενώ μέσα στο σουτιέν της βρέθηκαν ναρκωτικά αξίας 400 χιλιάδων δολαρίων. Η Μαριέλα Ζαπάτα δεν πρόδωσε ούτε μέσα από τη φυλάκή τη «Νονά».


Εκτιμάται ότι στις αρχέ της δεκαετίας του 70 η Μπλάνκο μαζί με τον σύζυγό της πλέον διοχέτευαν τουλάχιστον 1.5 τόνο κοκαϊνης στην Αμερική. Στο μεταξύ, ο Μπράβο γύρισε στην Κολομβία για να διευθύνει τις επιχειρήσεις από εκεί. Η Μπλάνκο που έμεινε πίσω με τον καιρό εθίστηκε από την αλόγιστη χρήση που έκανε. Άρχισε να καπνίζει μεγάλες ποσότητες μη επεξεργασμένης κοκαΐνης που ονομάζεται «μπαζούκα». Τα πρώτα σημάδια της παράνοιας δεν άργησαν να φανούν, δημιουργώντας προβλήματα στο γάμο της.





Ήταν σίγουρη ότι ο σύζυγός της την απατούσε αλλά κυρίως, πίστευε ότι θα την πρόδιδε επαγγελματικά. Πίστευε ότι συνωμοτούσε πίσω από την πλάτη της με τον ανερχόμενο Εσκομπάρ. Μπορεί σε μερικά θέματα απλά να υπερέβαλε λόγω του διαλυμένου της μυαλού, όμως σε ένα πράγμα είχε δίκιο. Ο Μπράβο όντως την είχε προδώσει επαγγελματικά. Το 1975, όταν μια κοινή έρευνα του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης και του Τμήματος Ναρκωτικών, με το όνομα «Operation Banshee» -από τον αριθμό των γυναικών της που βρίσκονταν υπό επιτήρηση– της χτύπησε την πόρτα. Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση καταπολέμησης κυκλώματος κοκαΐνης στην ιστορία, ωστόσο οι αξιωματούχοι ήρθαν πολύ αργά –το ιδιωτικό αεροπλάνο της Μπλάνκο είχε αποχωρήσει για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, λίγες ημέρες πιο πριν. Η εκτέλεση του Μπράβο Όταν επέστρεψε στη Μπογκοτά, δεν θέλησε να συναντήσει τον άντρα της στο σπίτι αλλά στο πάρκινγκ ενός νυχτερινού κέντρου μαζί με την προσωπική της φρουρά. Όταν ο Μπράβο την κορόιδεψε για το ψευδώνυμο «Νονά» εκείνη έβγαλε το πιστόλι από τη μπότα της και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. Όλη η επιχείρηση έγινε δική της.

Η «Μαύρη Χήρα» έκανε όλες τις δουλειές της από την Κολομβία, επειδή πίστευε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν μπορούσαν να την αγγίξουν. Πηγή φωτο: YouTube Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τον κλέφτη τραπεζών Ντάριο Σεπουλβέντα, του οποίου ο αδερφός εργαζόταν ως ένας από τους δολοφόνους που χρησιμοποιούσε η ίδια. Εκείνη τη χρονιά, το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Μάικλ Κορλεόνι Μπλάνκο, που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του χαρακτήρα του Αλ Πατσίνο στην ταινία «Ο Νονός». Με σύζυγο και γιο πλέον, η Μπλάνκο επέστρεψε τελικά στο Μαϊάμι μέσω του Μεξικού, με διαβατήριο Βενεζουέλας. Αλλά αυτό που έκανε την είσοδό της πιο εύκολη ήταν η αλλαγή στην εμφάνισή της από την χρόνια χρήση κοκαΐνης. Παρόλο που ήταν ακόμη στα 30 της, το φουσκωμένο πρόσωπό της την έκανε να δείχνει πιο μεγάλη σε ηλικία. Ο γιος της Μάικλ, σε ηλικία 3 ετών είδε τη μητέρα του να εκτελεί το πρωτοπαλίκαρο της μπροστά στα μάτια του. Το χειρότερο δεν ήταν αυτό. Δυο χρόνια αργότερα είδε να δολοφονούν τον πατέρα του ύστερα από εντολή της μητέρας του, επειδή τον είχε πάρει παρά τη θέλησης της μακριά για να την εκδικηθεί. Με το γιο της Μαικλ Τα όργια με τα ναρκωτικά και η σύλληψη Η Μπλάνκο είχε γίνει διάσημη για τα όργια με κοκαΐνη που έκανε στο αρχοντικό της.

Στο σπίτι το οποίο φύλασσε και την τεράστια συλλογή της από προϊόντα πολυτελείας, ακριβά κοσμήματα και συλλεκτικά αντικείμενα. Σε αυτήν περιλαμβάνονταν τα μαργαριτάρια που κάποτε ανήκαν στην Πρώτη Κυρία της Αργεντινής, την Εύα Περόν, ένα σετ τσαγιού από την βασίλισσα Ελισάβετ και ένα πολυβόλο Mac-10 με χρυσό και σμαράγδια. Ωστόσο, η βασιλεία της ως «Νονά» της κοκαΐνης σταμάτησε ξαφνικά τον Φεβρουάριο του 1985, όταν συνελήφθη για ναρκωτικά στο σπίτι της στην Καλιφόρνια. «Ήταν στο κρεβάτι και διάβαζε την Βίβλο» δήλωσε ο ντετέκτιβ Μπομπ Παλόμπο, ένας από τους πράκτορες της τότε ομάδας δίωξης ναρκωτικών (DEA), σε συνέντευξη εκείνη την εποχή, προσθέτοντας «Αρχικά ξαφνιάστηκε μόλις μας είδε». Αρχικά της επιβλήθηκε ποινή 15 ετών. Η Δίωξη όμως ήθελε να την κάνει να πληρώσει για όλα της τα παραπτώματα. Έτσι έγινε συμπληρωματική έρευνα και η Μπλάνκο αντιμετώπιζε κατηγορίες για 3 ανθρωποκτονίες. «Όταν της εξηγήσαμε ότι κάθε κατηγορία επέφερε μια πιθανή θανατική ποινή, απλά έφτυσε» θυμάται ο ντετέκτιβ Σίγκλετον.

«Δεν υπήρχε τίποτα το προκλητικό σε αυτήν – πραγματικά φαινόταν σαν να ήταν μια αξιολύπητη γριά». Προορισμένη για την ηλεκτρική καρέκλα, η Μπλάνκο εξαπάτησε τον θάνατο ακόμη μία φορά. Ο μάρτυρας κατηγορίας και το πρώην πρωτοπαλίκαρό της Χόρχε Αγιάλα, αποκαλύφθηκε πως είχαν εμπλακεί σε τηλεφωνικό σεξουαλικό σκάνδαλο με γραμματείς του Γραφείου Εισαγγελέα στο Μαϊάμι. Τελικά της δόθηκε μια επιπλέον ποινή 20 ετών, από την οποία εξέτισε τα 9 χρόνια. Η 61χρονη Νονά βγήκε τελικά από την φυλακή τον Ιούνιο του 2004 και απελάθηκε στην Κολομβία. Το τέλος «Τελικά, η εξουσία και τα χρήματά της εξαφανίστηκαν και είχε λεγεώνες εχθρών που την περίμεναν» λέει ο Μπρους. Και ήταν ένας από εκείνους τους εχθρούς, που μπήκαν στο κρεοπωλείο εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2012, που ένας άνδρας την εκτέλεσε εν ψυχρώ και εξαφανίστηκε.