Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΝΤΡΟΠΗ... Έπιασαν Αξιωματικό του Αλλοδαπών να εκβιάζει για 10.000 Ευρώ επιχειρηματία που απασχολούσε παράνομα λαθρομετενάστες...!!! «Την πάτησα...» είπε στους συναδέλφους του...

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ δυο αξιωματικοί από την υπηρεσία Αλλοδαπών της Αττικής οι οποίοι από υπερασπιστές του νόμου έγιναν...


Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ δυο αξιωματικοί από την υπηρεσία Αλλοδαπών της Αττικής οι οποίοι από υπερασπιστές του νόμου έγιναν παραβάτες απαιτώντας από ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης πλαστικών χαράτσι 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσουν να μειώσει το πρόστιμο που θα του επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από έλεγχο της υπηρεσίας τους στην επιχείρησή του γιατί απασχολούσε παράνομα εννέα αλλοδαπούς.




Συγκεκριμένα η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 26 Σεπτεμβρίου όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πέρασε τη βαριά πύλη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και κατήγγειλε ότι ο 54χρονος αστυνομικός και διοικητής της υπηρεσίας απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το πρόστιμο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο ίδιος υπέκυψε στον εκβιασμό και στη μια το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου μεταβαίνει στο γραφείο του αστυνομικού και του παραδίδει έναν λευκό φάκελο με το ποσό των 3.120 ευρώ λέγοντάς του ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα του δώσει άλλα 3.000 ευρώ τα οποία θα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει. Τότε ο διοικητής του είπε χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση είναι στα χέρια του» και ότι «θα ενεργοποιήσει ανθρώπους για το κλείσιμό της».

Τον καλωδίωσαν

Στις 26 Σεπτεμβρίου και ενώ ο επιχειρηματίας έχει προσφύγει στους Αδιάφθορους, με εντολή του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εκδίδεται βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την καταγραφή με συσκευές ήχου και εικόνας των συνομιλιών και της δραστηριότητας του αστυνομικού. Στη συνέχεια προσημείωσαν 3.000 και τα τοποθέτησαν σε φάκελο για να τον παραδώσει το θύμα στον αστυνομικό. Το πρωί της 1ης Οκτωβρίου ο επιχειρηματίας επισκέπτεται το γραφείο του αστυνομικού και, όταν ο λευκός φάκελος άλλαξε χέρια, το κλιμάκιο των Αδιάφθορων που παρακολουθούσε έκανε έφοδο και του περάσαν χειροπέδες.

«Την πάτησα»

Στη θέα των αστυνομικών ο 54χρονος αιφνιδιάστηκε. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν «την πάτησα», ενώ ο 39χρονος ένστολος συνάδελφός του που βρισκόταν μέσα στο γραφείο και μάλιστα σε διάλογο που υπάρχει καταγεγραμμένος, όταν ερωτάται από τον προϊστάμενό του τι έκαναν με την υπόθεση, απάντησε «τη φτιάξαμε», κρατούσε το κεφάλι του και φώναζε «Τι μου έκανες ρε (σ.σ αναφέρεται στον βαθμό), όχι ρε (σ.σ αναφέρεται στον βαθμό) οχι...».

Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκε πάνω στον αστυνομικό ο φάκελος με το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ σε ερώτηση των Αδιάφθορων από πού προέρχονται τα χρήματα είπε «αφού ξέρετε. Είναι αυτά που μου έδωσε (σ.σ: αναφέρεται στο όνομα του επιχειρηματία)» ενώ για τα προηγούμενα χρήματα είπε ότι τα ξόδεψε.

Σε βάρος του 54χρονου αξιωματικού σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβασή καθήκοντος ενώ ο 39χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου. protothema.gr