Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλγαρικό δικαστήριο αίρει τα εμπόδια κατασκευής του Turkish Stream

Δικαστήριο στη Βουλγαρία αίρει τα εμπόδια που είχαν προκληθεί στην κατασκευή του αγωγού Turkstream. Η απόφαση του βουλγαρικού δικαστηρίου τ...


Δικαστήριο στη Βουλγαρία αίρει τα εμπόδια που είχαν προκληθεί στην κατασκευή του αγωγού Turkstream. Η απόφαση του βουλγαρικού δικαστηρίου τερματίζει διαμάχη με τον εργολάβο, επιτρέποντας τη συνέχιση του έργου. Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, είχε δηλώσει φέτος τον Ιούλιο ότι η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream» θα διέρχεται από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα.




«Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Απευθείας μέσω της Βουλγαρίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αλεξάντερ Νόβακ, κληθείς να σχολιάσει τη διαδρομή του νέου αγωγού.


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι το χερσαίο τμήμα του TurkStream αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. «Το θαλάσσιο τμήμα έχει κτιστεί, ενώ η κατασκευή του χερσαίου συνεχίζεται. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους», δήλωνε ο Τούρκος πρόεδρος, μετά από συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.