Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! Προς νέα Συνθήκη «Sykes-Picot» στη Μ.Ανατολή: Έρχεται δεύτερη σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ-Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έχουμε υπόγειες διεργασίες, για την υλοποίηση μιας νέας συνάντησης των συμβούλων ...


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έχουμε υπόγειες διεργασίες, για την υλοποίηση μιας νέας συνάντησης των συμβούλων ασφαλείας Ισραήλ, ΗΠΑ και Ρωσίας.

Πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, είχε λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών.




Στην ατζέντα θα συζητηθούν σίγουρα το θέμα με τους τουρκικούς πυραύλους S-400, την Συρία, καθώς έχουμε εμπλοκή Τούρκων και Ιρανών στην χώρα αυτή, ενώ η Χεζμπολάχ απειλεί ξεκάθαρα με επίθεση σε ισραηλινό έδαφος.

Eπίσης στόχος είναι η αναδιαμόρφωση της περιοχής και οι αλλαγές στο χάρτη της Μ. Ανατολής. Πρόκειται για μια συνάντηση, που θα θέσει τις βάσεις για την έναρξη μίας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε νέα σύνορα στη Μέση Ανατολή.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, καθώς το Ισραήλ έβγαλε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τους τουρκικούς πυραύλους S-400, πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες εξελίξεις, μιας και θα απειλείται ξεκάθαρα και ισραηλινό έδαφος, ενώ σε συνδυασμό με την δράση της Χεζμπολάχ δημιουργείται ένα πολεμικό σενάριο που μπορεί να συμπαρασύρει πολλές χώρες στην Α.Μεσόγειο.

Ο Νετανιάχου θέλει να θέσει τις δύο υπερδυνάμεις προ των ευθυνών τους στην Μ.Ανατολή, ενώ προφανώς δεν θα ανεχθεί τους τουρκικούς πυραύλους S-400 να τον απειλούν, καθώς μέχρι τώρα με τα αεροσκάφη F-35 ADIR είχε την πρωτοκαθεδρία σε ολόκληρη την περιοχή και αυτό επιδίωκε.

Είναι γνωστό ότι το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις κινήσεις των Τούρκων, επιστρατεύοντας δορυφόρους, πράκτορες για να εξασφαλίσει την στρατιωτική υπεροχή τους στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά από την Τουρκία.

Η Τουρκία θα θελήσει να προκαλέσει την συμμαχία Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου με τον αγωγό East Med, απειλώντας ξεκάθαρα την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ θέλει να εκβιάσει την Ελλάδα ξεχωριστά στο Αιγαίο, ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.


Οι Ισραηλινοί, που έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Άγκυρα, φέρονται να έχουν εντοπίσει πιθανότατα την μετακίνση και του δεύτερη πυραυλικού συστήματος S-400 της Τουρκίας, το οποίο θα απογορεύσει τη δράση των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και στο συριακό έδαφος.

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο του Τούρκου διπλωμάτη και σχεδιαστή του δόγματος των «δυόμισι πολέμων», Σουκρού Ελεκντάγ, οι οποίες μας προειδοποιούν για «πόλεμο» στην Α. Μεσόγειο, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να ανακηρύξει ΑΟΖ, ενώ αποκηρύσσει τον αγωγό EastMed ως «σιδηρούν παραπέτασμα».

Μιλώντας ο ίδιος στην εφημερίδα Sözcü, μας προειδοποιεί ότι το κλίμα όπως διαμορφώνεται σήμερα στη Μεσόγειο, μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο. Παράλληλα, καλεί την τουρκική ηγεσία να προχωρήσει στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που ο ίδιος θεωρεί ότι θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη από τις αρχές του 21ου αιώνα.

Μόλις σήμερα ο τουρκικός τύπος ανέφερε επίσης ότι παρόλο που το Ισραήλ έχει αποζημιώσει με 20 εκατομμύρια δολάρια τα θύματα του Μαβί Μαρμαρά το 2010, η τουρκική εισαγγελία ξεκίνησε νέα διαδικασία κατά των Ισραηλινών κομάντος, πυροδοτώντας νεά ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.