Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η απάντηση των ΗΠΑ στους S-400: Δείτε το νέο σύστημα αεράμυνας που σχεδιάζουν

Ο Αμερικανικός Στρατός έχει προγραμματίσει τη δοκιμή πυρός ενός νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς (LowER-AD), που αποτελεί μέρος του νεότ...


Ο Αμερικανικός Στρατός έχει προγραμματίσει τη δοκιμή πυρός ενός νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς (LowER-AD), που αποτελεί μέρος του νεότερου συστήματος αεράμυνας που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Αμερικανικού κέντρου στρατιωτικής υποστήριξης (US Army Acquisition Support Center).




Η δοκιμή του νέου συστήματος, που θα διεξαχθεί στο αμερικανικό κέντρο βαλλιστικών δοκιμών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Το LowER-AD είναι μια σύγχρονη τεχνολογία πυραύλων αναχαίτισης (interceptor missile) λιγότερο δαπανηρή από άλλα μεγάλα συστήματα, αλλά εξίσου αποτελεσματική. Το νέο σύστημα αεράμυνας έχει σχεδιαστεί για να νικήσει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουαζιέρας και τα θανατηφόρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, «ξεκουράζοντας» έτσι τους αμερικανικούς Patriot.

Η τεχνολογία LowER-AD θα καταστήσει δυνατή τη μείωση στο μέγεθος των πυραύλων, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει περισσότερους ανά εκτοξευτή. Ο,τι χάνει σε ποιότητα το κερδίζει σε ποσότητα. Τα εσωτερικά συστήματα της τεχνολογίας πυραύλων Lower-AD θα περιλαμβάνουν βελτιωμένη πλοήγηση και ακριβές «κλείδωμα» στόχου, τα οποία θα μεγιστοποιήσουν την ικανότητά τους να προστατεύουν περιοχές και στρατεύματα.

Το LowER-AD θα πραγματοποιήσει την τελική, αν όλα πάνε καλά, δοκιμή εκτόξευσης στις αρχές του 2021, χρησιμοποιώντας διάφορους στόχους κατάρριψης.




Πηγή: onalert.gr