Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πήραν οι Σύροι το ΟΚ της Μόσχας να χρησιμοποιήσουν S-300 κατά του Ισραήλ;

Μετά από επανειλημμένα επεισόδια στα οποία το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους στη Συρία, παρά τις όποιες συμφωνίες με τη Ρωσία, οι Ένοπλες Δυνά...


Μετά από επανειλημμένα επεισόδια στα οποία το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους στη Συρία, παρά τις όποιες συμφωνίες με τη Ρωσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας έλαβαν άδεια να χρησιμοποιήσουν τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας εναντίον του Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι η Συρία αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες, αναφέρει ρωσικό το ειδησεογραφικό πρακτορείο Avia.pro επικαλούμενο πηγή του.




“Η Ρωσία έχει εξουσιοδοτήσει τους Σύρους στρατιωτικούς να φέρουν το S-300 σε πλήρη ετοιμότητα και να επιτεθούν σε ισραηλινά αεροσκάφη εάν υπάρχει η παραμικρή απειλή”, δήλωσε η πηγή.


Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή εμφανίστηκε μια μέρα αφότου ισραηλινά μαχητικά F-35 έκαναν νέες επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας, αγνοώντας εντελώς τη στάση της Μόσχας επί του θέματος.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα ο συριακός στρατός θα μπορούσε επίσης να έχει στη διάθεσή του συστήματα αεράμυνας τύπου BAVAR-373, τα οποία είναι παρόμοια με τα ρωσικά S-300 και μπορούν να ανιχνεύσουν στόχους stealth, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών F-35, από 150-180 χιλιόμετρα μακριά.



ΠΗΓΗ: CAPITAL