Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κλίμα «εμφυλίου» στην Τoυρκία: Σε κρίση οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις – Αποκαλύψεις-«βόμβα» από την αντιπολίτευση

Σοβαρότατες εξελίξεις έχουμε και οι οποίες αφορούν άμεσα την Ελλάδα, για τον νέο τουρκικό στρατό (τον οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Χ.Ακά...


Σοβαρότατες εξελίξεις έχουμε και οι οποίες αφορούν άμεσα την Ελλάδα, για τον νέο τουρκικό στρατό (τον οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Χ.Ακάρ),

Ο Κεμάλ Κιλιτσάρογλου, ο οποίος σαν κεμαλιστής στάζει μίσος για τον ελληνισμό, έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στις ΤΕΔ.

Ο ίδιος ομιλεί με σαφήνεια και ακρίβεια περί «προσωπικού στρατού» του Τούρκου ηγέτη, ο οποίος ελέγχεται από μια ιεραρχία που έχει την δομή της οργάνωσης FETO, χάριν της οποίας χιλιάδες Τούρκοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες βασανίζονται στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών.




Ο ηγέτης των Κεμαλιστών απαιτεί από την κυβέρνηση του Ερντογάν να κρατήσει τον στρατό έξω από την πολιτική καταγγέλλοντας παράλληλα πράγματα και θαύματα.

Ο Κιλιτσάρογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχουν άκρως ανησυχητικές αντιλήψεις για την κατάσταση στην περιοχή.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν διδαχθεί πολλοί στο κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ τα διδάγματα από την απόπειρα πραξικοπήματος της οργάνωσης FETO στις 15 Ιουλίου και ότι τα λάθη «επαναλαμβάνονται εσκεμμένα», καλώντας ξανά και ξανά την κυβέρνηση του Ερντογάν να κρατήσει τον στρατό έξω από την πολιτική.

Οι δηλώσεις του προς το πρακτορείο ειδήσεων YetkinReport αναφέρουν: «Έχουμε μια ενοχλητική αίσθηση για την σημερινή κατάσταση του τουρκικού στρατού. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την ίδρυση ενός κομματικού κράτους συνεχίζονται με την πλήρη κομματικοποίηση του στρατού. Δεν μιλάω για την ανάγκη να είναι ο στρατός στη διάθεση της πολιτικής εξουσίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατίες. Μιλώ για την εισαγωγή της «καυτής πολιτικής» στο στρατό με την προαγωγή «ημετέρων» πιστών στο καθεστώς αντί για αξιοκρατικές προαγωγές και την τυφλή υπακοή στο καθεστώς . Δεν αισθάνομαι άβολα αυτά τα λόγια», συνέχισε ο ίδιος.

Σε σχετικό ερώτημα αν μπορεί ο ίδιος να δώσει ένα παράδειγμα, δήλωσε: «Δεν ονομάζω κανέναν ανώτερο ή ανώτατο αξιωματικό στον στρατό για να μην φθείρω περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί, αλλά δυστυχώς αυτή δεν είναι καθόλου ενθουσιώδης. Ανησυχώ ότι μετά από λίγο καιρό, κάθε στρατιωτικός που θα θέλει να προωθηθεί στον στρατό θα προστρέχει σε κάποιο πολιτικό του ΑΚΡ. Αυτό διαταράσσει την αλυσίδα της ιεραρχίας. Ένας αξιωματικός, ο οποίος έχει προαχθεί υπό την επήρεια ενός πολιτικού του ΑΚΡ, δεν μπορεί πλέον να υπακούει τον διοικητή του. Αυτά τα γεγονότα έλαβαν χώρα με το πραξικόπημα της οργάνωσης FETÖ. Τα σφάλματα είναι γνωστά και επαναλαμβάνονται», δηλώνει ο Κιλιτσάρογλου.

«Επιπλέον, μετά την 15η Ιουλίου, κυνηγήθηκαν οι στρατιωτικοί που φέρονται να είχαν εμπλοκή με την οργάνωση FETÖ, πιο πριν φυλακίστηκαν άλλοι συνάδελφοί τους οι οποίοι είχαν σχέση με την οργάνωση Ergenekon, ενώ παρόμοιες οργανώσεις δημιουργούνται συνεχώς στο τουρκικό στράτευμα με διάφορα προσχήματα. Το ΑΚΡ κάνει τώρα αυτό που έκανε η FETÖ στο παρελθόν στις ΤΕΔ.




Ο στρατός μας είναι ο ισχυρότερος στρατός στην περιοχή και στην Μέση Ανατολή. Δυστυχώς, αν ο τουρκικός στρατός εισέλθει στην καυτή πολιτική, θα κάνουμε μόνοι μας αυτό που δεν κάνουν οι εχθροί μας, προκαλώντας τάσεις αυτοκτονίας,… να κρατήσουν τον στρατό μακριά από την καθημερινή πολιτική, να κρατήσουν την καθημερινή πολιτική και την κομματική επιρροή μακριά από το στρατό. Αφήστε το στρατό μας να παραμείνει στη διάθεση της συνταγματικής δημοκρατίας, όχι του κόμματος, ως του ισχυρότερου στρατού της περιοχής. Η καρδιά της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας είναι σίγουρα η συνταγματική δημοκρατία », συνεχίζει ο ηγέτης των κεμαλιστών.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φέρονται σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, υπό την ηγεσία του υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ να προετοιμάζουν τώρα έναν από τους σημαντικούς διαρθρωτικούς μετασχηματισμούς στις ΤΕΔ.

Όταν ερωτήθηκε ο ηγέτης των Κεμαλιστών εάν αυτό το σχέδιο σχετίζονταν και με την αναδιάρθρωση στο στρατό, απάντησε «Όχι».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών, ο τουρκικός στρατός σήμερα είναι γεμάτος «οργανώσεις», οι οποίες προσπαθούν να αντικρούσουν η μία την άλλη. Ο Ερντογάν προσπαθεί να φτιάξει ένα «ισλαμικής υφής μόρφωμα» εντός του πυρήνα των χιλιάδων στρατιωτικών, οι οποίοι γαλουχήθηκαν πιο πριν με τα κεμαλικά ιδεώδη.

Επίσης μέσα στις ΤΕΔ υπάρχουν οργανώσεις, «Γκρίζων Λύκων», εθνικιστών, ευρασιανιστών, αλλά και φιλοδυτικών και σε συνδυασμό με τα νέα κόμματα του Γκιούλ και Μπαμπατζάν η μάχη φουντώνει καθημερινά.

Η μόνη απορία που υπάρχει σε πολλούς ειδικούς είναι το πότε θα ξεκινήσουν να αλληλοτρώγονται οι Τούρκοι μεταξύ τους, κάτι που πολλοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου με την υπάρχουσα κατάσταση στην χώρα η οποία φέρεται να οδεύει προς τον «γκρεμό» παρά τις προκλήσεις Ερντογάν και τα πανηγύρια για τουρκικά υπερόπλα. pentapostagma.gr