Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Πενταράς: «Mε το σπαθί στη θήκη πετυχαίνουν νίκη οι Τούρκοι σε Κύπρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερντογάν και Ακάρ προσπαθούν να δημιουργήσουν εκείνο το δυσμενές για εμάς κλίμα ώστε στο τέλος να υποταχθούμε χωρίς μάχη-πόλεμο, δήλωσε ο...


Ερντογάν και Ακάρ προσπαθούν να δημιουργήσουν εκείνο το δυσμενές για εμάς κλίμα ώστε στο τέλος να υποταχθούμε χωρίς μάχη-πόλεμο, δήλωσε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.




«Ο πόλεμος γίνεται και χωρίς οπλικά συστήματα. Ο μεγάλος κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος Sun Tzu στο βιβλίο του η ‘’Τέχνη του Πολέμου’’ λέει πως η καλύτερη τύχη που μπορεί να έχει ένας στρατηγός είναι αυτή που θα την πετύχει με το σπαθί στην θήκη. Άρα αυτά που γίνονται από την Τουρκία είναι μια μορφή υβριδικού πολέμου που προσπαθεί να πετύχει μια υποταγή σε Κύπρο-Ελλάδα στο πλαίσιο της Γαλάζιας πατρίδας χωρίς να υπάρξει πυροβολισμός. Αυτό νομίζω δεν θα το πετύχει.», είπε.

Η Ελλάδα αντιδρά σωστά και δεν θα αποτολμήσει η Τουρκία να διενεργήσει έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή Καστελορίζου και ούτε θα τολμήσει να προβεί σε θερμό επεισόδιο, είπε σημειώνοντας πως το εσωτερικό πολιτικό σύστημα είναι εύθραυστο είπε.

Όσο αφορά την Κύπρο, ο κ. Πενταράς είπε πως δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό οι Τούρκοι έχουν πετύχει νίκη με το σπαθί στη θήκη. «Έχει καταλάβει μια τεράστια περιοχή της ΑΟΖ που περιλαμβάνεται στον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας από το 2006 όπου δεν επιτρέπει ούτε μια βάρκα να πλεύσει. Ασκεί κατοχή χωρίς να ρίξει πυροβολισμό«», σημείωσε.