Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι χύνουν αίμα στη Λιβύη: Μεταφέρουν εκατοντάδες τζιχαντιστές από την Ιντλίμπ κατά του LNA – Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν

«Τζιχαντιστές από την συριακή πόλη της Ιντλίμπ φτάνουν συνεχώς στη Λιβύη με πλοία κινούμενα στην Α.Μεσόγειο», δήλωσαν οι ανταποκριτές ρ...


«Τζιχαντιστές από την συριακή πόλη της Ιντλίμπ φτάνουν συνεχώς στη Λιβύη με πλοία κινούμενα στην Α.Μεσόγειο», δήλωσαν οι ανταποκριτές ρωσικού ομοσπονδιακού πρακτορείου ειδήσεων Algis Mikulskis και Vladimir Malyanov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Φαίνεται ότι θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ έχουν κηρυχθεί ταυτόχρονα από όλες τις αρχές και την Ιντερπόλ ως διεθνείς τρομοκράτες που βρίσκουν γόνιμο έδαφος σε μια χώρα (Λιβύη) στην οποία υπάρχει χάος, με τις αρχές να ασχολούνται μόνο με τις πετρελαιοπηγές», τονίζουν οι ίδιοι.




Από τις 25 Αυγούστου 2019, Τούρκοι μισθοφόροι έφθασαν από την Τουρκία στη Misrata της Λιβύης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «πολλοί Τούρκοι και ξένοι τρομοκράτες και μισθοφόροι» έφθασαν στις 25 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Misrata της χώρας από την Τουρκία.

«Οι τρομοκράτες έφθασαν μέσω της αεροπορικής εταιρείας Libyan Wings, η οποία ανήκε στον Ισλαμιστή πολέμαρχο Abdelhakim Belhaj, για να συμμετάσχουν στις πολιτοφυλακές του προέδρου Fayez al-Sarraj στις μάχες τους εναντίον του LNA», είχε δηλώσει ο Khalid Al-Mahjoub, εκπρόσωπος του LNA.

Ο ισχυρισμός έρχεται μέσα σε μια σειρά κατηγοριών εναντίον της Τουρκίας για χρηματοδότηση και εξοπλισμό ισλαμιστικών φατριών στη Λιβύη, οι οποίες αγωνίζονται από την πλευρά της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

Το «μακρύ χέρι» για όλα αυτά αποτελεί η γνωστή τουρκική μισθοφορική οργάνωση SADAT, η οποία αποστέλλει εκατοντάδες μέλη της στην περιοχή για να πολεμήσουν κατά των μελών του LNA και του στρατηγού Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τη Ρωσία με πολεμικό υλικό και μισθοφόρους.