Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πιλότος της Αεροπορίας Στρατού, μιλά για το νέο ελικόπτερο Kiowa

«Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache...


«Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache», επισήμανε ο ταγματάρχης στο L&O.
Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η ΔΕΘ είναι το νέο απόκτημα της Αεροπορίας Στρατού, το ελικόπτερο επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior, το οποίο κερδίζει, όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον των επισκεπτών.




Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ταγματάρχης της αεροπορίας στρατού, Αναστάσιος Μαγγίνας, μίλησε στην κάμερα του L&O για τις δυνατότητες του νέου ελικοπτέρου.

Πρόκειται, όπως είπε, «για το νέο ελικόπτερο της πρώτης ταξιαρχίας της αεροπορίας στρατού, που παραλήφθηκε τον Μάιο του 2019. Είναι ένα ελικόπτερο αναγνώρισης – επιτήρησης, που μπορεί να δράσει τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο νησιωτικό χώρο. Μπορεί να φέρει πυραύλους hellfire ή ρουκέτες 2,75 ιντσών ή πολυβόλο 0,50 χιλιοστών. Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache».

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr