Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η διατροφή που ακολουθούν οι πράκτορες της CIA στα ταξίδια τους...

Από τον Jason Bourne μέχρι τον James Bond και τον Ethan Hunt, για να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας μία αποστολή σαν μυστικός πράκτορας, εξυ...


Από τον Jason Bourne μέχρι τον James Bond και τον Ethan Hunt, για να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας μία αποστολή σαν μυστικός πράκτορας, εξυπακούεται πως πρέπει να ταξιδέψεις πολύ. Και κάποιες φορές αρκετά μακριά. Πώς τα καταφέρνουν όμως οι μυστικοί πράκτορες με το jet lag; Μία συγκεκριμένη διατροφή που ακούει στο όνομα Argonne Anti jet Lag Diet, υπάρχει εδώ και χρόνια και εξυπηρετεί τους πράκτορες της CIA ώστε να μην τα βρουν μπαστούνια – όλα αυτά από το χέρι του διάσημου βιολόγου Charles Ehret.

Και πως ακριβώς δουλεύει ώστε να βοηθήσει και σένα; Ας το δούμε.




Οι περισσότερες από τις τροφές του προγράμματος οφείλουν να καταναλώνονται πριν φτάσεις καν στο αεροδρόμιο. Ο λόγος είναι απλός. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο να απελευθερώσει τα κατάλληλα χημικά, ώστε να μπορέσει το σώμα να συμβαδίσει με την τοπική ώρα της χώρας που θα επισκεφθείς. Και η εν λόγω έρευνα αποδεικνύεται σωτήρια για το jet lag.

Αρχικά φρόντισε να υπολογίσεις τις ώρες που μεσολαβούν ώστε να πάρεις το πρωινό στην ώρα που επισκέπτεσαι. Αυτό σημαίνει πως μέσα στο αεροπλάνο, καταναλώνεις μόνο νερό. Τίποτε άλλο. Ούτε καφέ, ούτε σνακς και σίγουρα όχι ποτό – γι’ αυτό ο Bond ψάχνει για μπαρ με το που προσγειωθεί. Ό,τι και αν καταναλώσεις θα φέρει επιπτώσεις στον κιρκάδιο ρυθμό σου, το εσωτερικό σου ρολόι. Οπότε τι κάνεις; Χρησιμοποιείς το μόνο απαραίτητο -το νερό- και με αυτόν τον τρόπο κάνεις reset στο διατροφικό σου πρόγραμμα, έτοιμος να ξεκινήσεις με το που φτάσεις στον προορισμό σου.e

Μετά από τόσες ώρες χωρίς τροφή, το μόνο σίγουρο είναι πως θα νιώθεις αδύναμος. Ετοιμάσου για ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες ώστε να σε βοηθήσει να ανακάμψεις. Ειδικά την πρώτη ημέρα πρέπει να βρίσκεσαι σε μέρη με φυσικό φως και καλό οξυγόνο και να αποφύγεις τους υδατάνθρακες. Τι χρειάζεσαι το βράδυ; Ύπνο. Με την αλλαγή της ώρα αυτό είναι δύσκολο αλλά όχι αν φας υδατάνθρακες. Και εδώ κάπου θα απορείς και θα τους λες τρελούς που προτείνουν υδατάνθρακες για το βράδυ. Όμως μία μακαρονάδα εκτός από γεύση έχει και την ιδιότητα να σε φουσκώνει λόγω των υδατανθράκων που περιέχει. Είναι ό,τι πρέπει για να σε ρίξει για ύπνο – δεν κοιτάς να κάνεις πρωτεϊνοσύνθεση τώρα, αλλά να μπορέσεις να κοιμηθείς και να μην στριφογυρνάς.

Στο επόμενο μακρινό ταξίδι κάνε μία δοκιμή. Τόσοι πράκτορες της CIA δεν γίνεται να κάνουν λάθος. ratpack.gr