Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Των ΟΥΚΑΔΩΝ τα όπλα που χάθιηκαν στη Λέρο... Δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες.

Θρίλερ με άρωμα τρομοκρατίας «παίζεται» από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διαπιστώθηκε έλλειψη βαρέος οπλισμού και πυρομαχικών από φυλ...


Θρίλερ με άρωμα τρομοκρατίας «παίζεται» από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διαπιστώθηκε έλλειψη βαρέος οπλισμού και πυρομαχικών από φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη στη ναυτική βάση της Λέρου.




Το πρώτο σοκ για τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού προκλήθηκε έπειτα από καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού που βρισκόταν σε αποθήκη όπου φυλάσσονται όπλα και πυρομαχικά που δεν είναι εκπαιδευτικά, δηλαδή για χρήση σε ασκήσεις, αλλά είναι χαρακτηρισμένα ως φόρτος μάχης.

Ο νέος υπεύθυνος για τη φύλαξη των πυρομαχικών προέβαινε στην τυπική καταμέτρηση, παρουσία του παραδίδοντος οπλονόμου, όταν διαπίστωσε ότι τα πυρομαχικά και το πολεμικό υλικό που έπρεπε να είναι έτοιμα μέσα σε σάκους προορισμένους για χρήση από κομάντος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού -τα μέλη των ομάδων υποβρυχίων καταστροφών- υπολείπονταν αυτών που ήταν καταγεγραμμένα.

Έπειτα και από δεύτερο, επαναληπτικό έλεγχο, έγινε σαφές ότι από τον φόρτο μάχης έλειπαν δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες. Στην ίδια αποθήκη φυλάσσονταν και πολεμικά τυφέκια τύπου G3 και FN τα οποία βρίσκονταν στη θέση τους. Στην ίδια αποθήκη φυλάσσονταν και πολεμικά τυφέκια τύπου G3 και FN τα οποία βρίσκονταν στη θέση τους.