Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτσι χάνεται η Αμμόχωστος – Ο σχεδιασμός των Τούρκων (ΧΑΡΤΗΣ)

Ούτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ούτε αντιπερισπασμός. Η Τουρκία ανοίγει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση την «Βασιλεύουσα». Η Αμμόχωστο...



Ούτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ούτε αντιπερισπασμός. Η Τουρκία ανοίγει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση την «Βασιλεύουσα». Η Αμμόχωστος χάνεται και μαζί της χάνεται και το Κυπριακό όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.




Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη του ΣΙΓΜΑ, Χρίστου Χαραλάμπους, φέρνει στην επιφάνεια τους μεθοδευμένους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Κατά την χθεσινή (9/9) προκλητική και παράνομη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, παρουσιάστηκε ένας θολωμένος χάρτης.

Ο χάρτης αυτός καταγράφει με λεπτομέρεια όλους τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, που δεν περιορίζονται μόνο στην περίκλειστη περιοχή αλλά εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση στην ευρύτερη Αμμόχωστο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τουρκικός σχεδιασμός έχει ως εξής:
  1. Άνοιγμα των Βαρωσιών και εκμετάλλευση όλης της ακτογραμμής.
  2. Εκμετάλλευση του τριγώνου Σαλαμίνα - Απόστολος Βαρνάβας – Περιοχή Καράολου για μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.
  3. Το λιμάνι της Αμμοχώστου από εμπορικό μετατρέπεται σε λιμάνι για κρουαζιερόπλοια.
  4. Στην περιοχή του Καράολου θα δημιουργηθεί πολυτελής μαρίνα.
  5. Το εμπορικό λιμάνι θα μετακινηθεί στο Μπογάζι.
  6. Στην περιοχή του Αγίου Λουκά έχουν εξαγοραστεί πάρα πολλές Ε/κ περιουσίες.
  7. Τον Οκτώβριο το κατοχικό καθεστώς θα καλέσει τους Ε/κ ιδιοκτήτες στην περίκλειστη Αμμόχωστο υπό τον κ. Οζερσάι για διαβουλεύσεις.
  8. Όλες αυτές οι κινήσεις οδηγούν σε μια ενιαία τουριστική ανάπτυξη που θα την αναλάβουν φίλοι και συγγενείς του Ερντογάν.
  9. Ο Οζερσάι, με αυτές τις κινήσεις, θα λάβει και επίσημα το χρίσμα από την Άγκυρα για τις παράνομες εκλογές την άνοιξη του 2020 στα κατεχόμενα.
  10. Ήδη Ε/κ ιδιοκτήτες βάζουν τη γη και Τούρκοι τα κεφάλαια για την ανάπτυξη.
Ποια μέτρα λαμβάνουμε;

Την περασμένη βδομάδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αναφέρει ότι γίνονται σκέψεις για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ σημειώνουν ότι έχει γίνει μόνο μια προφορική συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία και έκτοτε ουδέν νεότερο. Διπλωματικές πηγές τόνισαν στο ΣΙΓΜΑ ότι δεν χρειάζεται καμία νομική έρευνα για την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.