Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΓΗ στην τουρκία... Οι Αμερικανοί συνεχίζουν την εκπαίδευση των Κούρδων στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Daesh συνεχίζουν την υλικοτεχνική υποστήριξη και κατάρτιση των Κούρδων του ...


Οι Ηνωμένες Πολιτείες με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Daesh συνεχίζουν την υλικοτεχνική υποστήριξη και κατάρτιση των Κούρδων του YPG που είναι παράρτημα του PKK, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τους τελευταίους μήνες οι Κούρδοι του YPG/PKK που έχουν καταλάβει τη βορειανατολική Συρία και πληροφορίες αναφέρουν για 700 μέλη του YPG εκπαιδεύονται από τους Αμερικανούς.




Νωρίτερα την ίδια εκπαίδευση είχαν κάνει στην Άιν Ίσα και στο Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία και μετά από τις διαπραγματεύσεις που άρχισαν μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή σε στρατόπεδα της νότιας και ανατολικής Συρίας.

Στην πόλη Σεντάντι της επαρχίας Χασάκα, βόρεια της Ράκα και της Τάμπκα περίπου 700 τρομοκράτες εκπαιδεύτηκαν από στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ και εντάχθηκαν στις τάξεις του YPG ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευθέντων ήταν αραβικής καταγωγής τους οποίους εκπαίδευσαν ιδεολογικά τα μέλη του YPG/PKK, όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) η σχετική εκπαίδευση αναφέρονταν σε συμβουλές για την εσωτερική ασφάλεια, την ανίχνευση αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, την αντιτρομοκρατία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο YPG από το 2015, με τη δικαιολογία της καταπολέμησης του Daesh και σήμερα βρίσκονται περίπου 2.000 Αμερικανοί σε 18 βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία. Το YPG/PKK εξακολουθεί να κατέχει το ένα τρίτο της Συρίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

dunyabulteni.net
--
The Hellenic Information Team