Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χ. Α.: «Δεν είμαστε όλοι ένοχοι για τη δολοφονία Φύσσα», είπε η σύζυγος του Πατέλη

«Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς», είπε στο δικαστήριο η σύζυγος του Γι...


«Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς», είπε στο δικαστήριο η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη




Με τις απολογίες δυο γυναικών κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, της Νίτσας Σκαρπέλη, (σύζυγος του φερομένου ως πυρηνάρχη Νίκαιας και επίσης κατηγορουμένου Γιώργου Πατέλη) και τις Θέμιδος Σκορδέλη συνεχίστηκε συνεχίστηκε η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργιο Ρουπακιά, η Σκαρπέλη υποστήριξε πως η ίδια δεν γνώριζε τίποτα ούτε έψαξε να μάθε λεπτομέρειες. «Το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς», είπε στο δικαστήριο.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ουδέποτε ζήτησε από τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά να απεμπλέξει τη Χρυσή Αυγή από την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού ενώ ανέφερε ότι υπήρξε στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής.

......

«Το πιστεύω μου ήταν ‘Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’ και ανήκα στη Νέα Δημοκρατία. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοήθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε», είπε στο δικαστήριο η Θ. Σκορδέλη.

Κατά την απολογία της, η συγκεκριμένη κατηγορουμένη υποστήριξε ότι η θέση της για τους μετανάστες ήταν να υπάρξει ποσόστωση και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, «γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν».

Τέλος, η Σκορδέλη αναφέρθηκε σε περιστατικά που της έχουν αποδοθεί, όπως ο χαρακτηρισμός των αλλοδαπών ως «κατσαρίδες», κατά τη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Αθήνα. «Εκείνη τη μέρα στη συνεδρίαση ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια. Υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό. Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγνώμη. Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε» υποστήριξε η κατηγορουμένη.