Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ...!!! Με διαταγή Ερντογάν ΔΙΩΧΝΟΥΝ όλους τους Σύριους από την Κωνσταντινούπολη...!!!

To 'πε και το 'κανε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος άνοιξε την "κάνουλα" του προσφυγικού δίνοντας εντολή να αρχίσουν να απο...



To 'πε και το 'κανε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος άνοιξε την "κάνουλα" του προσφυγικού δίνοντας εντολή να αρχίσουν να αποχωρούν οι Σύροι από την Κωνσταντινούπολη.

Πλέον, σε κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης στο Αιγαίο βρίσκονται οι λιμενικοί. Το τριήμερο έφτασαν στα ελληνικά νησιά περίπου 650 αλλοδαποί εκ των οποίων πάνω από 420 στη Λέσβο.




Επίσης σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος από 07.00 της 30/8/2019 έως 07.00 της 2/9/2019 περισυνελέγησαν 230 αλλοδαποί σε επτά περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγραφεί εκ νέου αύξηση στις αφίξεις Σύρων οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη μετά τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για απέλαση και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις ακτές της Μικράς Ασίας και απέναντι από το πρώτο μεγάλο νησί που είναι η Λέσβος.

Χιλιάδες Σύροι έχουν «στρατοπεδεύσει» σε δάσος περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να περάσουν προς τη Λέσβο ή σε κάποιο άλλο νησί. Σημειώνεται πως στη περιοχή βρίσκεται και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που προέρχονται από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας λόγω της έντασης στη περιοχή. Και οι περισσότεροι, είναι τζιχαντιστές.

Την ίδια στιγμή έχει ενταθεί σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα η παρουσία σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο εντοπισμός και η σύλληψη προσφύγων δεν διαρκεί περισσότερο από δυο ή τρεις ώρες με αποτέλεσμα όσοι δεν τα καταφέρνουν εκείνη τη στιγμή, να επιστρέφουν στα προσωρινά καταλύματα τους και επιχειρούν διαφορετική ημέρα να περάσουν προς κάποιο ελληνικό νησί.