Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έλεγα ψέματα – Έκανα λάθος με τον εαυτό μου, είπε κατηγορούμενος

Τον ρόλο του υποστηρικτή και μόνο της Χρυσής Αυγής απέδωσε στον εαυτό του ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Νίκος ...


Τον ρόλο του υποστηρικτή και μόνο της Χρυσής Αυγής απέδωσε στον εαυτό του ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Νίκος Αποστόλου, στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην δίκη της Χρυσής Αυγής πως τα όσα ανέφερε στις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του ίδιου και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής «ήταν όλα ψέματα, ήταν μία ανοησία», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «το έκανα για να δειχτώ, ήταν όλα ψέματα».




Πρόεδρος :Τα έχετε όλα συγκεχυμένα στο μυαλό σας

Κατηγορούμενος : Έκανα ένα λάθος με τον εαυτό μου

(…)

Εισαγγελέας: Τότε γιατί στις συνομιλίες σας φοβόσασταν τη φυλακή;

Κατηγορούμενος : Γι’ αυτό σας λέω, έλεγα ψέματα

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Αποστολου αρνήθηκε ότι γνωρίζει τους κατηγορουμένους Πατέλη και Τσακανίκα, ενώ για τον Γιώργο Ρουπακιά είπε ότι τον γνώριζε πριν την ένταξη του τελευταίου στη Χρυσή Αυγή.

Σε ερώτηση της έδρας για το αν έχει τατουάζ στο σώμα του, ο κατηγορούμενος απήντησε καταφατικά ότι έχει διαφόρους μαιάνδρους, αρνούμενος ότι πρόκειται για σβάστικες.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε γιατί λέει στο τηλέφωνο στην πρώην σύζυγό του να καθαρίσει το σπίτι από φωτογραφίες του Χίτλερ, πτυσσόμενα μαχαίρια, δυναμίτες, υποστήριξε ότι «τα είπε αλλά δεν υπήρχε τίποτα».

Επιπλέον για όσα είχε αναφέρει για τον Παύλο Φύσσα ότι ήταν στοχοποιημένος, ότι τον έψαχναν, ότι είχαν πάει 30 φορές στο Ρεσάλτο γι αυτόν ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «δεν ισχύει αυτό, δεν προκύπτει από κάπου».

Επίσης, ο 31χρόνος δεν απάντησε στο ερώτημα τι εννοούσε όταν είπε ότι «ο Ρουπακιάς έκανε ένα καλό για το κόμμα».

Η δίκη διεκόπη για την Τετάρτη.