Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ... Ένα «κλίκ πριν τον ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ η αναμέτρηση στη Μ. Ανατολή: Πολεμικό τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ισραήλ! – Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικό στο Λίβανο

Οι ΗΠΑ απέστειλαν ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke στη Βηρυτό, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με την υποπλοίαρχο Andriana G...


Οι ΗΠΑ απέστειλαν ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke στη Βηρυτό, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με την υποπλοίαρχο Andriana Genualdi, εκπρόσωπο του αμερικανικού ναυτικού.

Το αμερικανικό σκάφος που υποδηλώνει το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον, φέρεται να μετέφερε «μήνυμα» στην κυβέρνηση του Λιβάνου, σε μια εποχή που η περιοχή έχει γεμίσει με υποστηριζόμενους μαχητές από το Ιράν, οι οποίοι κτυπούν το Ισραήλ, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ .




Αμερικανός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η επίσκεψη αποτελεί σαφές μήνυμα και προειδοποίηση προς το Ιράν και τις αντιπροσωπευτικές του δυνάμεις να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ υπήρξε στόχος πυραυλικών επιθέσεων από drone της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, με παντός είδους όπλα.

Η επίσκεψη στο λιμάνι της Βηρυτού του αντιτορπιλικού USS Ramage, περιγράφηκε από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ως «ιστορική επίσκεψη καλής θέλησης».

Ο Phillip Smyth, ερευνητής στο Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η επίσκεψη του αμερικανικού πολεμικού πλοίου μπορεί να θεωρηθεί ως προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να σταματήσουν τα πάντα και να αποχωρήσουν από την περιοχή.


«Στέλνουμε πολλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις , δεδομένου ότι κάποιοι στην κυβέρνηση στη Βηρυτό είναι υπέρ της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Σμιθ στους military times .

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην εταιρική σχέση μας με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και στον κοινό μας στόχο, που είναι η ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή», δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβης Elizabeth Richard σχετικά με την επίσκεψη του USS Ramage στο λιμάνι της Βυρηττού.