Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ... «Μυρίζει» μπαρούτι στα Εξάρχεια! Σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις χαρτογραφημένες ως «επικίνδυνες» καταλήψεις στην περιοχή

_ newsit.gr _Εκρηκτικό είναι το κλίμα στα Εξάρχεια και ο κίνδυνος η περιοχή να πάρει φωτιά είναι μεγάλος. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν ...



_newsit.gr_Εκρηκτικό είναι το κλίμα στα Εξάρχεια και ο κίνδυνος η περιοχή να πάρει φωτιά είναι μεγάλος. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη χαρτογραφήσει τις «επικίνδυνες» καταλήψεις στην περιοχή, Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για την μόνιμη παρουσία τις Αστυνομίας στα Εξάρχεια γίνεται βήμα βήμα.

Εκρηκτικό είναι το μείγμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Εξαρχείων με τα συνεχή επεισόδια λόγο της μόνιμης πλέον παρουσίας Αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.




Η διαχείριση της κατάστασης σαφώς και θα πρέπει να είναι προσεκτική, κυρίως από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ο κίνδυνος η περιοχή να πάρει «φωτιά» είναι μεγάλος.

Άλλωστε οι συνεχείς επιθέσεις εναντίων Αστυνομικών με καταδρομικές εμφανίσεις κουκουλοφόρων, επίσης έχουν παγιωθεί. Επίσης για έβδομο συνεχόμενο βράδυ δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι επιθέσεις ενάντια σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει στοχοποιηθεί από τις Αστυνομικές δυνάμεις, ο αυτοργανωμένος χώρος «ΒΟΞ», που θεωρείται μάλιστα ως το στρατηγείο της ακτιβιστικής Αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν και βίντεο από μέλη του «Ρουβίκωνα» με την επίθεση που δέχθηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο εσωτερικό του «ΒΟΞ» την στιγμή που μέσα υπήρχε κόσμος.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, Αστυνομικοί που έχουν γνώση των επιχειρήσεων στα Εξάρχεια, υποστηρίζουν πως απλά η διμοιρία περνούσε από την συγκεκριμένη οδό, με αποτέλεσμα τα μέλη τις Αναρχικής ομάδας να πιστέψουν πως οι αστυνομικοί κατεβαίνουν προκειμένου να τους επιτεθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το επεισόδιο: «….η διμοιρία μετέβαινε στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις που δέχονταν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέρασαν μπροστά από το ΒΟΞ, όπου και προκλήθηκαν», υποστηρίζει Αστυνομικός που έχει γνώση των επιχειρήσεων.

Παράλληλα οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη χαρτογραφήσει τις «επικίνδυνες» καταλήψεις στην περιοχή, με προεξέχουσα κατάληψη κτηρίου στην οδό Καλλιδρομίου όπου εδώ και δυο εβδομάδες σταθμεύει μόνιμα και σε απόσταση τουλάχιστον δυο μέτρων από την πόρτα του κτιρίου μια Διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί επίθεση.

Ποιος ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνιμη είναι η παρουσία των ΜΑΤ και στην οδό Σπύρου Τρικούπη, όπου πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ εκκένωσε δυο καταλήψεις με πρόσφυγες. Ωστόσο στην συγκεκριμένη οδό φαίνεται πως υπάρχει άλλο ένα κτήριο που αποτελεί ορμητήριο αγνώστων οι οποίοι εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις ακόμα και από τις ταράτσες κτηρίων, εναντίων των Αστυνομικών δυνάμεων.

Ωστόσο ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για την μόνιμη παρουσία τις Αστυνομίας γίνεται βήμα βήμα και οι εντολές που έχουν δοθεί στης δυνάμεις, είναι να έχουν αυτοσυγκράτηση και να απαντούν μόνο εάν προκληθούν με επιθέσεις που εμπεριέχουν κίνδυνο τραυματισμού ή ζωής για τους Αστυνομικούς.

Η επικοινωνιακή ατζέντα τις Κυβερνήσεις έχει ψηλά το θέμα Εξάρχεια το οποίο «φούντωσε» ίσως και τεχνηέντως επικοινωνιακά όταν η Ν.Δ ήταν στην αντιπολίτευση. Πλέον έχει δημιουργήσει προσδοκίες που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν στο σύνολο τους.

Άλλωστε ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» σε διαδικτυακή του ανάρτηση έκανε λόγο για το «αιματηρό λάθος» που ίσως γίνει στην περιοχή και σίγουρα καμιά πλευρά δεν το θέλει…υπονοώντας την περίπτωση του Ειδικού Φρουρού Κορκονέα που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με ευθεία βολή.