Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ... Ρωσική πρόταση για συμμετοχή της Τουρκίας στο Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ

Ο γενικός διευθυντής της ‘Roscosmos’ Ντμίτρι Ράγκοζιν ανακοίνωσε τη δυνατότητα προσχώρησης της Τουρκίας στο κοινό σχέδιο της Ρωσίας και ...


Ο γενικός διευθυντής της ‘Roscosmos’ Ντμίτρι Ράγκοζιν ανακοίνωσε τη δυνατότητα προσχώρησης της Τουρκίας στο κοινό σχέδιο της Ρωσίας και του Καζακστάν στη χρήση του Κοσμοδρόμιου Μπαϊκονούρ.




«Η ‘Roscosmos’ είναι έτοιμη να παραχωρήσει πυραύλους στην Τουρκία έτσι που να έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει διαστημικό σκάφος της. Αυτό θα δίνει τη ευκαιρία να μην χρησιμοποιήσει την τουρκική επικράτεια.

Για την εξυπηρέτηση, θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα έργο οι τρεις χώρες για την αναβάθμιση της μοναδικής υποδομής του Μπαϊκονούρ.

Οι συμμετέχοντες σε ένα τέτοιο έργο θα είναι η Τουρκία, ως η χώρα που διοργανώνει αυτές τις εκτοξεύσεις, η Ρωσία, η οποία βοηθά στη μεταφορά της τεχνολογίας και το Καζακστάν, το οποίο προσφέρει το μοναδικό διαστημικό αεροδρόμιο. Νομίζω ότι αυτή η πρόταση έχει καλή προοπτική», ανέφερε ο Ράγκοζιν , σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Ο επικεφαλής της ‘Roscosmos’ επανέλαβε, επίσης, την ετοιμότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προετοιμάσει το τουρκικό πλήρωμα για την πτήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023, όταν η Τουρκική Δημοκρατία θα γιορτάσει την 100η επέτειο από την ίδρυση της.

«Σύντομα θα έρθει η μεγάλη επέτειος για το τουρκικό έθνος. Πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να εκπαιδεύσουμε το τουρκικό πλήρωμα και να στείλουμε τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023», είπε ο Ράγκοζιν και πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας:

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην αεροπορική επίδειξη MAKS, έγιναν πρόσθετες διαβουλεύσεις με τους Τούρκους συναδέλφους και επιβεβαίωσα την πρότασή μας, ζητήσαμε, μάλιστα, να γραφεί τα πρακτικά της συνάντησης και περιμένουμε μια απάντηση. Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα είναι θετική».
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος