Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από Οχτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Το δικαστήριο καταδίκασε τα δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη...


Το δικαστήριο καταδίκασε τα δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη

Την απόφασή του για τους κατηγορουμένους που εμπλέκονται στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», το 2013, εξέδωσε πριν από λίγο το δικαστήριο που εκδίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση.




Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε τον Ιωάννη Λαγό και τον Νίκο Μίχο σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή, υιοθετώντας μόνο κατά ένα μέρος την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης για το σύνολο των κατηγορουμένων με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, η καταδίκη του ευρωβουλευτή Ι. Λαγού και του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου αφορά στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο στέκι. Το δικαστήριο καταδίκασε τους Λαγό και Μίχο μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ακόμη το δικαστήριο κρίθηκαν ένοχοι για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Αντίθετα, οι δικαστές αποφάσισαν, όπως είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους. Μάλιστα οι δικαστές απάλλαξαν δυο εκ των κατηγορουμένων από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου μόνο σε έναν από τους κατηγορουμένους αν και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους.