Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΘΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΩΣ...;;; Κεράμεως: Ο Καλύτερος μαθητής θα κρατά την σημαία στις παρελάσεις

Αλλαγή στον τρόπο επιλογής του μαθητή που θα σηκώνει τη σημαία στις παρελάσεις προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μι...


Αλλαγή στον τρόπο επιλογής του μαθητή που θα σηκώνει τη σημαία στις παρελάσεις προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.




Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, είπε ότι θα αλλάξει η ρύθμιση που είχε θεσπιστεί επί υπουργίας του Κώστα Γαβρόγλου, βάσει της οποίας οι σημαιοφόροι στα Δημοτικά Σχολεία προέκυπταν μετά από κλήρωση.

Όπως είπε, στόχος είναι η αλλαγή να ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου, γι’ αυτό θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση άμεσα. Σε ό,τι αφορά το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, είπε ότι δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, αλλά σε βάθος χρόνου.

Για τους «αιώνιους φοιτητές», ανέφερε ότι επανήλθαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι δεν νοείται να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός. Όπως τόνισε, το υπουργείο έχει υποβάλει πρόταση για σπουδές διάρκειας έως και δύο έτη παραπάνω από τον χρόνο που προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών για τους νεοεισερχόμενους. «Για όσους φοιτούν ήδη θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις που είναι υπό συζήτηση», συμπλήρωσε.

Η κ. Κεραμέως προανήγγειλε εξάλλου αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας και τόνισε πως ετοιμάζεται ένα νέο πρόγραμμα σπουδών. Είπε επίσης ότι δεν έχει λάβει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα περί μη αναγραφής του θρησκεύματος στα στοιχεία που τηρούνται στα σχολεία.