Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκάρει Ισραηλινό ΜΜΕ: «Οι ρωσικές βάσεις στη Συρία βρίσκονται εντός της εμβέλειας των πυραύλων μας» – Βίντεο

Ένα περίεργο άρθρο κυκλοφορεί σε ισραηλινά ΜΜΕ, με «απειλές» κατά των ρωσικών βάσων στην Συρία, ενώ χθες είχαμε στο Σότσι την συνάντηση του...


Ένα περίεργο άρθρο κυκλοφορεί σε ισραηλινά ΜΜΕ, με «απειλές» κατά των ρωσικών βάσων στην Συρία, ενώ χθες είχαμε στο Σότσι την συνάντηση του Β.Πούτιν με τον Μ.Νετανιάχου, τον οποίο «έστησε» ο Ρώσος ηγέτης κατά τρείς ώρες.






«Το Ισραήλ έχει την δυνατότητα να χτυπήσει τη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim και τη βάση του ρωσικού ναυτικού στην Ταρτούς», αναφέρει η αμυντική ισραηλινή ιστοσελίδα NZIV, η οποία δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη του τελευταίου τύπου ισραηλινών πυραύλων εδάφους-εδάφους, αναφέροντας ότι αν κριθεί απαραίτητο, τέτοιου είδους πύραυλοι μπορούν εύκολα να καταστρέψουν και τις δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία.

«Στόχοι όπως η Βηρυτός, η Δαμασκός, η Χόμς , η βάση T4, η αεροπορική βάση Κhmeimim, η Ταρτούς, η Λατάκεια και η κεντρική Συρία, είναι εντός της εμβέλειας των ισραηλινών πυραύλων. Αυτά τα όπλα θα προσθέσουν στο Ισραήλ μια μεγάλη επιθετική και αποτρεπτική δύναμη», καταλήγει το ισραηλινό άρθρο το οποίο εκτιμούν ως προκλητικό ρωσικά ΜΜΕ.

Είναι γνωστό επίσης, ότι εδώ και μήνες η Μόσχα εφοδιάζει συνεχώς με νεά οπλικά συστήματα τις ρωσικές βάσεις στην Συρία, ενώ ρωσικά αποβατικά διέρχονται ακόμα πιο συχνά από τον Βόσπορο έχοντας ρότα προς την Λατάκεια.

Ενώ ο ισραηλινός τύπος δίνει τις δικές του πληροφορίες για την Συρία, πολλά χιλιόμετρα Βόρεια στο Σότσι, ακούγεται ο αργοπορημένος κατά τρείς ώρες ήχος του ελικόπτερου του Πούτιν που αιωρείται πάνω από την καλοκαιρινή κατοικία του στο Σότσι, στην οποία τον αναμένει για να τον συναντήσει πιθανότατα εκνευρισμένος ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε στον Πούτιν ότι οι Ιρανοί έχουν εντείνει σημαντικά τις προσπάθειές τους να βλάψουν το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες από τη Συρία.

Ο Πούτιν φάνηκε να είναι εξοικειωμένος με τις πληροφορίες αυτές και δεν κούνησε ούτε το βλέφαρό του, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρέθετε τα επιχειρήματα του.

Είναι δύσκολο να κρίνουμε το πολιτικό όφελος της συνάντησης μεταξύ Νετανιάχου και Πούτιν. Σε κάθε περίπτωση, ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί το Ισραήλ τον επόμενο Ιανουάριο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Reuven Rivlin, αλλά το θέμα του Ιράν και της Συρίας όπως φαίνεται τώρα αρχίζει, ενώ οι διαθέσεις όλων των πλευρών είναι τουλάχιστον άγριες, για να μην πούμε «δολοφονικές» λόγω των τεραστίων συμφερόντων.