Tελευταια Νεα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2019

«Μύλος» με το Μετρό Θεσσαλονίκης – «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις εργολάβος και διαπλοκή»


Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη.

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του για το μετρό Θεσσαλονίκης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις “εργολάβος» και «διαπλοκή» και τις χρησιμοποιεί, ενώ ο ίδιος, παρά τη γνώση του στο θέμα δεν εγκαινίασε τίποτα άλλο από μουσαμάδες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε την πρόσφατη κοινή δήλωση όλων των φορέων της πόλης, που κατέληγε: «Η ενδεδειγμένη, ταχύτερη και οικονομικότερη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου είναι να ακολουθηθεί η μέθοδος της απόσπασης, εκσκαφής και επανατοποθέτησής τους, όπως έγινε και στον γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας».

«Σε αυτό το πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Πέτσας, «ο πρωθυπουργός τόνισε στη ΔΕΘ ότι η πρόταση της κυβέρνησης διασφαλίζει την προστασία των αρχαιοτήτων, ότι δεν θα εκτοξευθεί το κόστος και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Ετσι ώστε επιτέλους οι Θεσσαλονικείς να έχουν και μετρό και αρχαία».

Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως η απόφαση να μεταφερθούν τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου ήταν «δώρο στον νέο εθνικό εργολάβο και επιστροφή στη διαπλοκή».

«Επικρατεί ένας μύθος αυτή τη στιγμή ότι ο περιβόητος σταθμός Βενιζέλου θα είναι έτοιμος πολύ σύντομα. Να σας θυμίσω ότι αν δεν ολοκληρωθεί όλο το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι το 2025 κινδυνεύουμε να πληρώσουμε υπέρογκα πρόστιμα και να επιστρέψουμε ακόμα και τα χρήματα που έχουμε πάρει για την κατασκευή του, που θα ξεπεράσει το 1 δισ. Επομένως, εμείς πρέπει να σκεφτούμε με πρακτικούς τρόπους τι μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (Real fm) Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Λέμε ότι θέλουμε και τα αρχαία να αναδείξουμε και να κάνουμε ένα λειτουργικό μετρό. Αντί να μπούμε σε μια διαδικασία κατασκευής ενός σταθμού που θα στοιχίσει πολλά παραπάνω χρήματα και δεν ξέρουμε αν τεχνικά μπορεί να γίνει, επανερχόμαστε σε μια λύση του 2014, η οποία έλεγε αυτό που γίνεται σχεδόν παντού, να βγουν τα αρχαία και να επανατοποθετηθούν μετά στο σταθμό, όπως έχει γίνει και σε άλλα μετρό της Ε.Ε. και σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους».

Συνέδριο Ν.Δ.
Την ίδια στιγμή, μια νέα σελίδα έχει ξεκινήσει μετά την εκλογική νίκη της 7η Ιουλίου και για το κόμμα της Ν.Δ., το οποίο χαράσσει έναν νέο βηματισμό με το βλέμμα στο 13ο συνέδριο του Δεκεμβρίου -πρόεδρος του οποίου θα είναι και πάλι ο Βαγγέλης Μειϊμαράκης- και με στόχο, όπως αυτός προσδιορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συνεχίσει να είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία.

«Στόχος της Ν.Δ. το επόμενο διάστημα είναι να είναι ένα κόμμα ισχυρό, που θα μπορέσει να είναι ελκυστικό σε νέους ανθρώπους και στελέχη», τονίζει ο νέος γραμματέας, Γιώργος Στεργίου, δίνοντας το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. στη νέα αυτή περίοδο, με βασική στόχευση να παρέχει πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά παράλληλα, να συνεχίσει την επαφή με την κοινωνία και να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς της.

«Στόχος είναι το κόμμα να παραμείνει σημείο αναφοράς στην πολιτική σκηνή. Να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε στη μάχη των ιδεών και του νεωτερισμού», σχολιάζει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Τάσος Γαϊτάνης.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί και ο κομματικός ανασχηματισμός που δρομολογήθηκε μετά τη μετακίνηση στελεχών σε κυβερνητικές θέσεις, ο οποίος θα σηματοδοτεί την περαιτέρω ανανέωση του κόμματος. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγεται ότι θα στελεχώσουν τις Γραμματείες της Ν.Δ. είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Βίκυ Συροπούλου, ο Ακης Μπάφας και ο Σταύρος Βουρλούμης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
« Προηγουμενη
Επομενη »