Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν στέλνει γιατρούς στα σύνορα με τη Συρία – Προετοιμάζεται για εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν

Σε προετοιμασίες για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προβαίνει η Τουρκία, καθώς έστειλε γιατρούς σε δύο περιοχές στο νοτιοανατο...


Σε προετοιμασίες για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προβαίνει η Τουρκία, καθώς έστειλε γιατρούς σε δύο περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, εν μέσω απειλών του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια μονομερή στρατιωτική επιχείρηση.






Έγγραφο του υπουργείου Υγείας, που περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, διατάσσει την αποστολή γιατρών από 19 επαρχίες της χώρας στη Σανλιούρφα και τη Μαρντίν όπου θα υπηρετήσουν για έναν μήνα, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου.

«Το ιατρικό προσωπικό θα παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης διασυνοριακής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή της Συρίας από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, Οσμάν Οζτούρκ, μέχρι στιγμής 94 γιατροί από 19 επαρχίες εστάλησαν στη Μαρντίν και τη Σανλιούρφα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ενημερώθηκαν για την άμεση αποστολή τους χθες το βράδυ και τους ζητήθηκε να φύγουν αμέσως.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Ερντογάν επαναδιατύπωσε την προειδοποίησή του ότι εάν μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία δεν εγκαθιδρυθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει τα δικά της σχέδια δράσης.