Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε νέα φάση ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας - Από σήμερα σε ισχύ οι νέοι δασμοί

H Κίνα και οι ΗΠΑπροχώρησαν σήμερα στην αμοιβαία επιβολή πρόσθετων δασμών στα προϊόντά τους, σε μία νέα κλιμάκωση του φθοροποιού εμπορικού ...


H Κίνα και οι ΗΠΑπροχώρησαν σήμερα στην αμοιβαία επιβολή πρόσθετων δασμών στα προϊόντά τους, σε μία νέα κλιμάκωση του φθοροποιού εμπορικού πολέμου τους, παρά τις ενδείξεις ότι οι συζητήσεις των δύο χωρών θα αρχίσουν ξανά σε κάποιο χρονικό σημείο τον Σεπτέμβριο.





Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι η διαμάχη αφορά τη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από την Κίνα και κάλεσε ξανά τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν άλλους προμηθευτές εκτός της Κίνας.
Ο νέος γύρος δασμών ισχύει από τις 7.01 (ώρα Ελλάδας), με την επιβολή δασμού 5% στο αμερικανικό πετρέλαιο από την Κίνα να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που στοχοποιείται το αργό από την έναρξη του εμπορικού πολέμου των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η κυβέρνηση τραμπ άρχισε να επιβάλει δασμούς 15% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας μεγαλύτερης των 125 δισ. δολαρίων. Σε αντίποινα, η Κίνα άρχισε να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε κάποια αμερικανικά προϊόντα που περιλαμβάνονται σε μία λίστα εισαγωγών ύψους 75 δισ. δολαρίων. Το Πεκίνο δεν ανέφερε την αξία των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται υψηλότεροι δασμοί από σήμερα.