Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφού πέρασε μέσα από τα σπίτια... Σε ύφεση η φωτιά στα Λουρδάτα στην Κεφαλλονιά!

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά, σε δασική έκταση πάνω από το χωριό, σε περι...


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά, σε δασική έκταση πάνω από το χωριό, σε περιοχή γεμάτη τουριστικά καταλύματα και βίλες.






Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή».

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην Κεφαλονιά αλλά γενικότερα στο Ιόνιο σήμερα.