Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΘΗΝΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ... Η Φωτιά στο πλοίο στην Ηγουμενίτσα που ξεκίνησε από το Γκαράζ αντιμετωπίστηκε χωρίς απώλειες...

Λόγω της φωτιάς το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι στην Ηγουμενίτσα. Στο πλοίο υπάρχουν 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα. Υπό έλεγχο η φωτιά...


Λόγω της φωτιάς το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι στην Ηγουμενίτσα. Στο πλοίο υπάρχουν 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα. Υπό έλεγχο η φωτιά σύμφωνα με το Λιμενικό. Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των επιβατών.




Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα, λίγο μετά αφότου αναχώρησε για το λιμάνι της Βενετίας στην Ιταλία. Το πλοίο που έχει πάρει φωτιά είναι το Olympic Champion της ANEK LINES και εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει επιστρέψει στην Ηγουμενίτσα.

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου,ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό, εκπρόσωπο του Λιμενικού που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στο πλοίο και αυτή την ώρα εκκενώνεται με τους επιβάτες να αποβιβάζονται στην Ηγουμενίτσα. Η φωτιά σύμφωνα με το λιμενικό ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου.