Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην τελική ευθεία για τις απολογίες των πρώην βουλευτών της Χ.Α. - Μπορεί και την ερχόμενη εβδομάδα...

Οι απολογίες των πρώην βουλευτών δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας – Ερώτημα εάν θα εμφανιστούν ...


Οι απολογίες των πρώην βουλευτών δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας – Ερώτημα εάν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο για να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζουν.

Αντιμέτωποι με τα μέλη της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα τα μέλη της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.




Οι απολογίες τους δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και το ερώτημα είναι αν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο για να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο ή θα συνεχίσουν να μην εμφανίζονται, όπως πράττουν από την έναρξη της δίκης μέχρι σήμερα.

Προς το παρόν, πάντως, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τις απολογίες κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Για την κατηγορία αυτή απολογήθηκε σήμερα ο Διον. Λιακόπουλος ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε κάθειρξης 21 ετών για τη δολοφονία του Λουκμαν Σαχζάτ, το 2013 στα Πετράλωνα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και πως ο ίδιος δεν είχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο, όπως του καταλόγισε και η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος του.

«Το μαχαίρι που είχα μαζί μου εκείνο το βράδυ ήταν για “προστασία”» απάντησε ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά από την έδρα για να επισημάνει στη συνέχεια: «Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι, ούτε έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα».

Πρόεδρος: Δηλαδή αν κάποιος είναι μπροστά με ποδήλατο και έκανε ζιγκ-ζαγκ ο ενδεικνυόμενος τρόπος ήταν αυτός, να βγάλετε μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.

Τέλος, ερωτηθείς για το προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στο σπίτι υποστήριξε πως του τα είχαν μοιράσει και τα κράτησε για γραφική ύλη.