Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χ. Α.: «Δεν πήγα πουθενα ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν - Μπήκα να τους χωρίσω κι έφαγα ξύλο»

Με την απολογία του Κυρ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που χτυπούσε με ρόπαλα μέλη του ΠΑΜΕ, συνεχί...


Με την απολογία του Κυρ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που χτυπούσε με ρόπαλα μέλη του ΠΑΜΕ, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.




Ο κατηγορούμενος, στο δρόμο που έχουν χαράξει σχεδόν όλοι οι συγκατηγορούμενοι του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην οργανωμένη επίθεση, υποστηρίζοντας πως, απλά, μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους 50 συναδέλφους του που συμμετείχαν στη «συμπλοκή» όπως την χαρακτήρισε.«Πήγα μόνος μου να δω τι γίνεται και βλέπω από τις δυο μεριές συνάδελφους μου να τσακώνονται. Τους είπα «τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε!». Πρέπει να ήταν περίπου 15 άτομα από τη Χρυσή Αυγή και 30 από την άλλη πλευρά. Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω» είπε, κατονομάζοντας πολιτικούς ενάγοντες και κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες.

«Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία, μπήκα να τους χωρίσω. Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και του ΠΑΜΕ» περιέγραψε στο Δικαστήριο.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενος «δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζωνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές».

Σε ερώτηση της προέδρου για ποιο λόγο δεν ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες την αιτία που τον κατονομάζουν ως μέλος του τάγματος εφόδου, ο Κυρ. Αντωνακόπουλος είπε: «Μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η Χρυσή Αυγή. Εκείνη την περίοδο επρόκειτο να γίνει ένα σωματείο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων. Πλήττονταν τα δικά τους συμφέροντα».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων για την επίθεση στο ΠΑΜΕ.