Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όταν ήταν πρωθυπουργός «Φοβόταν τους «κοριούς» ο Τσίπρας»: Πώς επικοινωνούσε με τους υπουργούς του...…

Τον φόβο ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά του, είχε ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄αυτό απέφευγε να μιλά στα σταθερά τηλέφωνα με τους υπουργούς...


Τον φόβο ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά του, είχε ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄αυτό απέφευγε να μιλά στα σταθερά τηλέφωνα με τους υπουργούς του.

Προτιμούσε έτσι, να συνομιλεί μαζί τους μέσω διαδικτύου, Whatsapp ή Viber, ενώ ορισμένες φορές επέλεγε τις κρυπτογραφημένες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων kakao talk ή Signal, όπως γράφει στα «Νέα» ο Χρήστος Παπαχρήστος.






Εάν δεν υπήρχε διαδίκτυο για να γίνει χρήση των προγραμμάτων, τότε ο κ. Τσίπρας – κατόπιν παρότρυνσης των υπουργών του – μιλούσε μαζί τους από το σταθερό τηλέφωνο.

«Πολύ απλά, ο κ. Τσίπρας φοβόταν ότι του παρακολουθούσαν το τηλέφωνο. Ποιος; Γιατί; Και προς όφελος ποιου, ουδείς ήταν σε θέση να γνωρίζει», υπογραμμίζει ο κ. Παπαχρήστος.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει ένας υπερκοριός της Αστυνομίας, που στεγάζεται σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος μπορεί να παρακολουθεί έως και 1.000 τηλέφωνα ταυτόχρονα.

Πάντως, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Τσίπρα Γιάννη Ρουμπάτη διατεινόταν πολλές φορές και προς πάσα κατεύθυνση «εγώ δεν παρακολουθώ τηλέφωνα, δεν παρακολουθώ τα τηλέφωνά σας».