Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ...!!! Από την Σχολή Αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού είναι αυτή η φωτογραφία...!!! ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ...

Με το θέμα ασχοληθήκαμε και εχθές... αλλά σήμερα καταθέτουμε την προέλευση της φωτογραφίας για να αντιληφθείτε και την βαρύτητα της πρόκλησ...


Με το θέμα ασχοληθήκαμε και εχθές... αλλά σήμερα καταθέτουμε την προέλευση της φωτογραφίας για να αντιληφθείτε και την βαρύτητα της πρόκλησης...

Επίσημος χάρτης με το μισό θαλάσσιο Αιγαίο, ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού στα δικαιώματα της Τουρκίας, αναρτήθηκε σε όλες τις πολεμικές σχολές της Τουρκίας, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.




Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά στον συγκεκριμένο χάρτη (φωτό) ενώ υπέγραφε στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής Αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού (Deniz Harp Okulu), της αντίστοιχης Σχολής Δοκίμων του ΠΝ.

Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χάρτης αναρτάται σε στρατιωτική σχολή για να δώσει την φιλοσοφία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας την οποία πρέπει να εμπεδώνουν οι Τούρκοι αξιωματικοί.

Σύμφωνα με τον χάρτη, η Τουρκία έχει θαλάσσια δικαιώματα στην έκταση ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, στην οποία περιλαμβάνονται τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα!

«Γαλάζια Πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων»

Σε αυτή τη φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της εμφανίζεται ο Ερντογάν, να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής όπου στο φόντο υπάρχει ένας χάρτης που γράφει «Γαλάζια Πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Ο χάρτης περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο και τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης ως μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας.

Στο παρελθόν και ο Tούρκος πρόεδρος αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχαν αναφέρει πως η Γαλάζια Πατρίδα της Τουρκίας εκτείνεται σε 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ποτέ όμως επίσημα δεν είχε εμφανιστεί χάρτης για τα σημεία που εκτείνεται αυτή.