Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία - Εγκεφαλικά: Το ακροδεξιό AfD στήριξαν οι νέοι σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο

Δεύτερη δύναμη το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στις εκλογές σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο - Τι δείχνει η ακτινογραφία των ψηφοφόρω...


Δεύτερη δύναμη το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στις εκλογές σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο - Τι δείχνει η ακτινογραφία των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος




Αν ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Σαξονία και το Βρανδεμβούργο, έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν «δαγκωτό» Ακροδεξιά -το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»- είναι η νέα γενιά.

Κάνοντας μία ακτινογραφία των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος που κατέλαβε την δεύτερη θέση ενισχυμένο σημαντικά, οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και το γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι: ο μέσος ψηφοφόρος του «AfD» είναι άνδρας, νέος σε ηλικία, απογοητευμένος από το κόμμα των Πρασίνων ή το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, ο οποίος θεωρεί ότι το κόμμα που στηρίζει δεν είναι ακροδεξιό αλλά ένα κόμμα διαμαρτυρίας.

Στη Σαξονία, το 20% των ψηφοφόρων του «ΑfD» είναι νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών, Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών, το ποσοστό του AfD είναι ακόμα μεγαλύτερο φθάνοντας το 26%.

Στο Βρανδεμβούργο, το ΑfD έλαβε ποσοστό 18% από ψηφοφόρους ηλικίας 18 έως 24 ετών. Στην ηλικιακή κατηγορία 25-34 ετών, το ποσοστό του κόμματος «Eναλλακτική για τη Γερμανία» σκαρφάλωσε στο 30%.