Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... 900 φονικοί αστεροειδείς μας σημαδεύουν από το διάστημα – Βίντεο

Όπως υπολογίζεται, μέσα στα επόμενα 100 χρόνια υπολογίζεται πως τουλάχιστον 878 τέτοια ουράνια σώματα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τη Γ...


Όπως υπολογίζεται, μέσα στα επόμενα 100 χρόνια υπολογίζεται πως τουλάχιστον 878 τέτοια ουράνια σώματα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τη Γη.






Η Γη μας δύσκολα θα τη «βγάλει καθαρή» από τους αστεροειδείς. Μέσα στα επόμενα 100 χρόνια υπολογίζεται πως τουλάχιστον 878 τέτοια ουράνια σώματα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τον πλανήτη μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή εδώ.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τις συνηθισμένες φοβίες ενός συνωμοσιολόγου εξωγηινομανή, αλλά προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Ακόμη κι ένας μικρός αστεροειδής θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σοβαρή καταστροφή» και γι’ αυτό το λόγο η ESA ένωσε δυνάμεις με άλλους οργανισμούς για να ψάξουν για τέτοια μετέωρα που θα έθεταν τον πλανήτη μας σε κίνδυνο, προτού είναι πολύ αργά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Daily Mail, η ανθρωπότητα συντονισμένη αγωνίζεται για την ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας που θα μπορούσε να εξοστρακίσει τους αστεροειδείς σε νέες τροχιές, που δεν θ’ απειλούν το γαλάζιο πλανήτη.