Tελευταια Νεα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2019

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: Φίλε Ρομά, αυτό το πράγμα ζυγίζει 750 κιλά και είναι από μπρούτζο (ορείχαλκο) δηλαδή στοιχίζει 750Χ2,5 ευρώ=1875 ευρώ καθαρά…


ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ….ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΤΕ…είναι όλοι μαζί

Στην «εκδήλωση», μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων ,Κώστας Μπακογιάννης και η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», και Πρέσβυρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Το άγαλμα, φέρει το όνομα «Δέντρο της Ειρήνης» και πρόκειται για ένα εικαστικό έργο της Hedna Ser, το οποίο τοποθετήθηκε στο πάρκο Ριζάρη, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης .

Ίδια γλυπτά της Hedna Ser κοσμούν κεντρικά σημεία και άλλων πόλεων του κόσμου. Συγκεκριμένα, έχει τοποθετηθεί σε πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους σε: Βερολίνο, Στρασβούργο, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια, Αριζόνα, Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη, Μάλτα, Ανδόρα, Μπακού.

Αποτελεί ένα βαθιά συμβολικό έργο, το οποίο τοποθετημένο σε δημόσιους πολυσύχναστους χώρους, είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο κατανόησης μεταξύ των εθνών για την επίλυση συγκρούσεων και αποτελεί ένα από τα εμβλήματα ειρήνης για την UNESCO, το οποίο σε μικρό μέγεθος προσφέρεται σε….«μεγάλες» προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και της ειρήνης παγκοσμίως. Το μπρούντζινο γλυπτό, έχει διαστάσεις 3 Χ 3 μέτρα και βάρος 750 κιλά και ορθώνει τα κλαδιά του στο ουρανό, σαν ικεσία, για την αλληλοκατανόηση και ειρήνη.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το πρώτο στοιχείο του είναι το σύμβολο Chai, που αντιπροσωπεύει τη ζωή στη Βίβλο.

Το δεύτερο είναι το Shin, που στα εβραϊκά είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Shalom, ενώ στα αραβικά το πρώτο γράμμα της λέξης Salam.

Το τρίτο στοιχείο του γλυπτού είναι το περιστέρι, αγγελιοφόρος της ελπίδας και της ελευθερίας, καθισμένο σ’ ένα κλαδί, έτοιμο να πετάξει καλώντας τους λαούς σε ειρήνη.

Τέλος υπάρχει, η ημισέληνος, σύμβολο του Ισλάμ. (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙ …ΜΑΜΩ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΙΡΗΝΗΣ…ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ)

Όπως σχολίασε η δημιουργός: «Ο δρόμος της ειρήνης ξεκινά από την Αθήνα, το λίκνο της δημοκρατίας. (Τελικά έπρεπε οι Σπαρτιάτες να την τελειώσουν…θα γλύτωνε και ο Σωκράτης)

Αυτή είναι η δύναμη της τέχνης για την ειρήνη».

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω;

Επίσης, προσέξτε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Ιησού Χριστό.

Μιλούν για «βίβλο», «περιστέρι της ελπίδας», κάνουν αναφορά στο Ισλάμ, στον Ιουδαϊσμό, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει κάποιος σταυρός ή μια αναφορά στον Ιησού Χριστό, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού ο Χριστός και η αλήθεια Του, δεν χωράνε στην πανθρησκεία του Αντιχρίστου, που έρχεται.

NA MAΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ... πείτε μας κιόλας πόσο κόστισε το έκτρωμα και ποιο είναι το υποκείμενο που το έφτιαξε που ξαφνικά έχει μεγαλύτερη αξία απο τα γλυπτά της ελληνικής αρχαιότητας;;;; Πόσα χρόνια κάναν να βάλουν ένα άγαλμα του Αλέξανδρου και αυτό εδώ το βάλαν σε κλάσματα δευτερολέπτου;;;; periergo.com

« Προηγουμενη
Επομενη »