Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ.... πρότεινε ο τούρκος Εισαγγελέας σε Μητρετώδη-Κούκλατζη για «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη»

Η ώρα της δίκης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη και Κούκλατζη. Ο εισαγγελέας επιδιώκει πενταετή ποινή φυλάκισης. Συγκεκρ...


Η ώρα της δίκης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Μητρετώδη και Κούκλατζη. Ο εισαγγελέας επιδιώκει πενταετή ποινή φυλάκισης.




Συγκεκριμένα, ο Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε ποινές φυλάκισης έως 5 ετών με την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν τα σύνορα στην Τουρκία πέρυσι.

Οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κρατήθηκαν με την κατηγορία της κατασκοπείας και απελευθερώθηκαν εν αναμονή της δίκης 167 ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την Αθήνα, αποπροσανατολίστηκαν μετά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία έριξε τις κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον των δύο Ελλήνων, αποφασίζοντας ότι η εξέταση των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στους στρατιώτες δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό.

Οι στρατιώτες στην υπεράσπισή τους που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο ανέφεραν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έλλειψη εμπειρίας στον έλεγχο των συνόρων και δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να διαπράξουν έγκλημα.