Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στον Έβρο... Οι τούρκοι μεταφέρουν μαζικά Τεθωρακισμένα Οχήματα ΜΑχης στην Αδριανούπολη, ενισχύοντας την 54η Ταξιαρχία

ΟΜΑ, τα οποία κατασκεύασε η ASELSAN και παραδόθηκαν στην 54 μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού, σύμφωνα με άρθρο του τουρκικού τύπου και σχ...


ΟΜΑ, τα οποία κατασκεύασε η ASELSAN και παραδόθηκαν στην 54 μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού, σύμφωνα με άρθρο του τουρκικού τύπου και σχετικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν.

Πρόκειται για ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων σε μια άκρως ευαίσθητη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, κοντά στο χερσαίο κομμάτι του Έβρου, στο οποίο είχαμε πριν ένα χρόνο την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την κράτηση τους από την Τουρκία.




Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του τουρκικού υπουργείου άμυνας και της ASELSAN, συνεχίζεται η παράδοση των εν λόγω συστημάτων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το ADOP-2000, το οποίο έχει τοποθετηθεί επί ΤΟΜΑ AIFV συνδυάζει τακτικά δεδομένα και αυτόματες τεχνικές για την παροχή λειτουργιών υποστήριξης πυρών πυροβολικού, από το επίπεδο Σώματος Στρατού, έως το επίπεδο της πυροβολαρχίας . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους παρατηρητές πυροβολικού.

Το σύστημα ADOP-2000 προορίζεται για τον εξοπλισμό των μοιρών Πυροβολικού των αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina, των 155 χιλιοστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραδόθηκαν οι υπολογιστές εργασίας, συστοιχίες συστημάτων επί θωρακισμένου οχήματος, το σύστημα υποστήριξης πυρών μέσω εντολών και ελέγχου του πεδίου μάχης, για την εκτέλεση βολών συστημάτων πυροβολικού .

«Σήμερα, οι συνθήκες μάχης απαιτούν ταχύτερη και ακριβέστερη υποστήριξη πυρών με υψηλότερη ισχύ πυρός για την επιβίωση στο πεδίο της μάχης, γράφει ο τουρκικός τύπος. Το ADOP-2000 αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις για τον τουρκικό στρατό.