Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατάσχεται η περιουσία του 54χρονου που τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς της οκτάχρονης Αλεξίας κατά του 54χρονου που την τραυμάτισε με αδέσποτη σφα...


Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς της οκτάχρονης Αλεξίας κατά του 54χρονου που την τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα.

Οι γονείς της 8χρονης ζητούσαν τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του 54χρονου άνδρα, μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.






Η Αλεξία τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, πέρυσι το Πάσχα.

Όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή του Star, το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Το δικαστήριο τονίζει πως μετά τον τραυματίσμό της 8χρονης ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος. Tο περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του, να την αλλοιώσει και γενικά να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία, οδηγούν τις διακαστικές αρχές στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής.

'Έτσι λοιπόν, έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας της Αλεξίας και θα γίνει συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κατηγορούμενου.

Ακόμα, τονίζεται πως «μέχρι και σήμερα δεν έχει προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση».