Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ... Μισθός που ζαλίζει: 322.800 ευρώ παίρνει η Φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής της Κομισιόν

Η νέα της δουλειά στις Βρυξέλλες τής έχει ήδη προκαλέσει πονοκεφάλους με το «όχι» της Ευρωβουλής σε δύο υποψήφια μέλη της ομάδας της κα...


Η νέα της δουλειά στις Βρυξέλλες τής έχει ήδη προκαλέσει πονοκεφάλους με το «όχι» της Ευρωβουλής σε δύο υποψήφια μέλη της ομάδας της και τις αντιδράσεις για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά πριν καν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου. Αλλά πέρα από τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται η Φον Ντερ Λάιεν, το νέο της πόστο συνεπάγεται και μια κατακόρυφη αύξηση των αποδοχών της σε σχέση με εκείνες που είχε ως μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ στη Γερμανία.




Ο μελλοντικός μισθός της, όπως αποκαλύπτουν γερμανικά ΜΜΕ, θα είναι πολύ υψηλότερος από τις 16.254 ευρώ μεικτά που έπαιρνε ως υπουργός Άμυνας και την ετήσια έκπτωση φόρου των 3.681 ευρώ. Ενώ σε πολλά κοινοβούλια κρατών μελών της ΕΕ οι βουλευτές είναι που αποφασίζουν για το ύψος των μισθών τους, για εκείνους στην Κομισιόν, που καταβάλλονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, τον τελευταίο λόγο έχει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ.

Έτσι από τον μεθεπόμενο μήνα θα μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό της Φον ντερ Λάιεν 25.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως συν περίπου 1.400 ευρώ για διάφορα επιδόματα, όπως για τις μετακινήσεις της – πράγμα που σημαίνει ότι ο ετήσιος μεικτός μισθός της θα είναι τουλάχιστον 322.800! Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, οι αντίστοιχες ετήσιες απολαβές της Γερμανίδας καγκελαρίου υπερβαίνουν κατά τι τις 333.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο βασικός μηνιαίος μισθός της Φον ντερ Λάιεν (πλην των διαφόρων μπόνους, επιδομάτων κτλ ισοδυναμεί με το 138% του μισθού των υψηλόμισθων υπαλλήλων της ΕΕ, που λαμβάνουν 22.747 ευρώ μεικτά μηνιαίως. Οι απολαβές τους, βέβαια, φορολογούνται βάσει των προδιαγραφών που ισχύουν στις χώρες προέλευσής τους, αλλά οι φόροι επιστρέφουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό.