Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 23ο ΣΧΟΛΕΙΟ... 11 νέα μέλη στην οικογένεια της ΕΚΑΜ

astynomiaΟλοκληρώθηκε το 23ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Επιλογής Προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρα...


astynomiaΟλοκληρώθηκε το 23ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Επιλογής Προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), το οποίο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνολικά έντεκα (11) αστυνομικοί (1 Υπαρχιφύλακας, 9 Αστυφύλακες και 1 Ειδικός Φρουρός), μετά την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία επιλογής, που διήρκησε τρεις μήνες, εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Ε.Κ.Α.Μ.

Σήμερα (3 Σεπτεμβρίου 2019) πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο Αττικής, για τη λήξη του Σχολείου και την απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους επιτυχόντες αστυνομικούς.







Στην τελετή χοροστάτησε ο Πατήρ Σταμάτιος Νικολάκης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου Χατζηνικολάου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Με τη σημερινή εκδήλωση ολοκληρώνεται επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και 11 νέα στελέχη εντάσσονται στην οικογένεια της Ε.Κ.Α.Μ., μετά από μία επιτυχημένη τρίμηνη εκπαίδευση με πολλαπλές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διαστάσεις, που ως στόχο έχει την ανάδειξη των καλύτερων στελεχών από τους συμμετέχοντες.

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, μία Ειδική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως αποστολή της έχει την αντιμετώπιση σοβαρών και επικίνδυνων περιστατικών, όπου η αποτελεσματικότητα, η εξειδίκευση και η πολύπλευρη εκπαίδευση των στελεχών της αποδεικνύουν την ετοιμότητα και τη άμεση ενεργοποίησή τους.

Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της εσωτερικής ασφάλειας και ενίσχυσης της προστασίας του πολίτη καθίσταται αναγκαίο ειδικές ομάδες αποτελεσματικής επεμβατικότητας, όπως η ΕΚΑΜ, να ενισχύονται με δυναμικό εξαίρετων σωματικών και τεχνικών ικανοτήτων, αλλά και ψυχικής και πνευματικής εγρήγορσης, και να λειτουργούν πάντα με γνώμονα αρχές ανθρωπισμού.

Η πλήρης σωματική και ψυχική δόμηση των νέων στελεχών επέρχεται μέσα από μια απαιτητική και ιδιαιτέρως εξειδικευμένη εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει την ενδελεχή κατάρτιση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο σε θέματα, όπως η αυτοάμυνα, η οπλοτεχνική, η ατομική τακτική μάχης και τακτικές επεμβάσεων σε διάφορα επιχειρησιακά περιστατικά.

Μία εκπαίδευση, που η περάτωσή της απαιτεί από τους εκπαιδευόμενους να ενεργούν συντονισμένα, με ακριβή σχεδιασμό, απόλυτη πειθαρχία, αποτελεσματικότητα και φυσικά ισχυρή θέληση για το βέλτιστο ποιοτικά αποτέλεσμα.


Ωστόσο, η ΕΚΑΜ από τη φύση της είναι μια ομάδα και λειτουργεί ως ένα σύνολο ατόμων, που η επιτυχία του αναδεικνύεται από την εμφύσηση και την υιοθέτηση αρχών, όπως η ομαδικότητα, η σύμπνοια και η αλληλοκατανόηση. Αρχές, που καθίστανται κτήμα των στελεχών της μέσα από συνεχή σκληρή εκπαίδευση όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά και σε όλη την επαγγελματική τους πορεία, και δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια επιτυχημένη Ειδική Μονάδα με πολλαπλές επιτυχίες στο ενεργητικό της και φυσικά με βέβαιες προσδοκίες μελλοντικών αδιαμφισβήτητα επιτυχημένων επεμβατικών επιχειρήσεων.

Πλήθος επιτυχημένων επιχειρήσεων σε δύσκολα, ιδιόμορφα και εξαιρετικά επικίνδυνα περιστατικά, έχουν αντιμετωπιστεί με επαγγελματισμό από τα στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ. και συγκεκριμένα από τις διαφορετικές ομάδες από τις οποίες απαρτίζεται, όπως ελεύθεροι σκοπευτές, παραβιαστές, αναρριχητές, καταρριχητές, αυτοδύτες και άλλες.

Η αδιαμφισβήτητα αψεγάδιαστη πορεία τους επιβεβαιώνει την ετοιμότητα, το υψηλών προδιαγραφών προσωπικό και τις γενικότερες άριστες παρεχόμενες υπηρεσίες του Σώματος και φυσικά υποδηλώνει και τις προσδοκίες του πολίτη για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας της υπηρεσίας που ως θεμελιώδη στόχο της έχει την ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας.

Αρωγούς και συμπορευτές σας στη δύσκολη και επίπονη, αλλά με εξειδικευμένες απαιτήσεις, αποστολή σας θα βρείτε τόσο την πολιτική όσο και τη φυσική ηγεσία, οι οποίοι γνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι ικανότητές σας, το φρόνημά σας και οι ίδιες οι προσωπικότητές σας είναι αντάξιες της αποστολής της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και της συμπόρευσης, θέλησή μου είναι να ενσκύπτω σε όλα τα καίρια ζητήματα, που αφορούν την Υπηρεσία σας, όπως το επίδομα και άλλα, και για τα οποία σας διαβεβαιώ πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη υλοποίηση και ικανοποίησή τους.

Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας νιώθω την ανάγκη εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στα νέα στελέχη και να τους ζητήσω να μείνουν πιστοί στους βασικούς πυλώνες επί των οποίων δομείται το οικοδόμημα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως:

- ο σεβασμός στον πολίτη

- η διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας, και

- η προστασία της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές, που σας μεταλαμπάδευσαν ιδιαιτέρως ευρύ πεδίο γνώσεων και τεχνικών ικανοτήτων, ενώ γίνατε και αποδέκτες των ολοκληρωμένων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους και της κατάρτισής τους, τα οποία και είμαι βέβαιος ότι σας μετέδωσαν, ώστε να πορευτείτε και οι ίδιοι με επιτυχία και σύνεση στη συνέχεια της επαγγελματικής σας πορείας.

Επίσης, να συγχαρώ και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, με μέριμνα της οποίας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη και άρτια ολοκλήρωσή του.

Σας εύχομαι να έχετε προσωπική και οικογενειακή υγεία, ισχυρή θέληση και δύναμη, κατά την επιτέλεση των ιδιαιτέρως απαιτητικών καθηκόντων σας, αλλά και μια εποικοδομητική και ευοίωνη σταδιοδρομία και συνέχεια στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, o Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Κονσολάκης, ο οποίος πραγματοποίησε σύντομη ομιλία, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, καθώς και στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ.

Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και τοπικών Φορέων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων καθώς και συγγενείς των επιλεχθέντων Αστυνομικών.