Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι ΑΡΡΩΣΤΟ το κοριτσάκι... Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η 16χρονη ακτιβίστρια έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ – Τι ρόλο παίζει αυτό στην συμπεριφορά της

Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει συγκεντρώσει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις δυναμικές της κινητοποιήσεις για...


Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει συγκεντρώσει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις δυναμικές της κινητοποιήσεις για την διάδοση της ανάγκης να εστιάσουμε όλοι στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Άσπεργκερ.

Η ίδια η Γκρέτα Τούνμπεργκ (Greta Thunberg) έχει παραδεχτεί ότι έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ, το οποίο και χαρακτήρισε ως μια μορφή “υπερδύναμης”.




Τι είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ

Το σύνδρομο Άσπεργκερ (Asperger) ανήκει σε μια ομάδα νευροαναπτυξιακών διαταραχών, που επηρεάζουν τη συμπεριφορά ενός ατόμου, τη χρήση της γλώσσας, την επικοινωνία του με τους άλλους και τις γενικότερες κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις.

Τα άτομα με σύνδρομο Asperger, όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, έχουν κατά κανόνα νοημοσύνη φυσιολογική, ή πάνω από τον μέσο όρο, αλλά συνήθως αντιμετωπίζουν δυσκολίες με κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και συχνά επιδεικνύουν εμμονικό, υπερβολικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα θέματα.

Το σύνδρομο Άσπεργκερ πήρε την ονομασία του από τον δρ. Hans Asperger, Αυστριακό παιδίατρο, ο οποίος περιέγραψε για πρώτη φορά τον όρο το 1944. Ο δρ. Asperger μελέτησε την συμπεριφορά τεσσάρων αγοριών, που επεδείκνυαν "έλλειψη εμπάθειας (σ.σ. συναισθηματική σύνδεση με άλλα άτομα), μειωμένη ικανότητα σχηματισμού φιλικών σχέσεων, μονόπλευρη στάση στον διάλογο, έντονη απορρόφηση για κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και αδέξιες κινήσεις". Λόγω της εμμονικής τους ενασχόλησης και πληροφόρησης επί συγκεκριμένων θεμάτων, ο δρ. Asperger χαρακτήρισε τα αγόρια ως "μικρούς καθηγητές".

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr