Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έσκισε» τον ουρανό της Λήμνου η αεροπορική επίδειξη της 130 Σμηναρχία Μάχης! Κατέπληξαν οι χαμηλές πτήσεις και οι ελιγμοί! ΒΙΝΤΕΟ

limnosreport.gr_ Περήφανους μας έκανε για άλλη μια φορά η ομάδα επιδείξεων! Κατέπληξαν οι χαμηλές πτήσεις και οι ελιγμοί Η αεροπορική...


limnosreport.gr_ Περήφανους μας έκανε για άλλη μια φορά η ομάδα επιδείξεων! Κατέπληξαν οι χαμηλές πτήσεις και οι ελιγμοί

Η αεροπορική επίδειξη στέφθηκε με ακρίβεια, επιτυχία και προκάλεσε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα μικρών και μεγάλων στο Ρωμέικο Γιαλό στη Μύρινα!


60 χρόνια μετά τη σύσταση της Μονάδας, γιόρτασαν η 130 Σμηναρχία Μάχης σήμερα με μια εκπληκτική Αεροπορική Επίδειξη ΖΕΥΣ (F-16) για όλους τους Λημνιούς και όχι μόνο, στο Ρωμέικο Γιαλό.




Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο κάλεσμά τους:

Γιορτάζουμε και τιμάμε τον κόπο των ανθρώπων που πέρασαν από εδώ και δούλεψαν για να στηθεί αυτό το αεροδρόμιο.

Γιορτάζουμε συνάμα τις όμορφες στιγμές που εμείς οι μη Λημνιοί ζήσαμε και ζούμε σε τούτο τον τόπο, τους ανθρώπους που γνωρίσαμε, τις φιλίες που κάναμε, τα τραγούδια και τους χορούς που χορέψαμε μαζί σας.

Κι όλα αυτά, χωρίς να ξεχνάμε ότι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, το χρέος μας απέναντί σας, παραμένει αμείωτο. Ένα χρέος που θέλει τον αεροπόρο να δίνει την καθημερινή του μάχη πάνω από το νησί αντιμετωπίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις, να συνδράμει κάθε κάτοικο που έχει την ανάγκη αεροδιακομιδής, να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις έκτακτες καταστάσεις του νησιού, να κρατά το αεροδρόμιο ανοικτό ακόμη και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στους φορείς του τόπου και τους αναξιοπαθούντες.

Η εκδήλωση – γιορτή της 130 Σμηναρχίας συνεχίζεται στις 18.00 – 21.00 στο κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ» για μία ιστορική οπτικοακουστική αναδρομή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λήμνο, υποσχόμενοι ότι θα μείνουν πιστοί για άλλα τόσα χρόνια στον όρκο τους, να κρατάμε την 130 Σμηναρχία Μάχης ορθή, για το καλό της πατρίδας και του καθενός από σας ξεχωριστά.