Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τον Σουλτανο ρε...;;; ΠΑΡΕ ΝΑ 'ΧΕΙΣ... 12 χρόνια φυλακή γιατί πρόσβαλε με αναρτήσεις τον Ερντογάν !

Σε 12 χρόνια και 3 μήνες φυλακή, καταδικάστηκε ο κάτοικος της πόλης Μπουρχάν Μποράκ, οποίος κατηγορούνταν για προσβολή του ΠτΔ. Σύμφων...


Σε 12 χρόνια και 3 μήνες φυλακή, καταδικάστηκε ο κάτοικος της πόλης Μπουρχάν Μποράκ, οποίος κατηγορούνταν για προσβολή του ΠτΔ.

Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία, ο Μποράκ τιμωρήθηκε σε ένα χρόνο και εννέα μήνες φυλακή για κάθε μία από τις επτά αναρτήσεις που έκανε στο λογαριασμό του το 2014.

Επίσης το δικαστήριο δεν ανέστειλε την ποινή. Ο Μπορακ ανέφερε πως όλες του οι αναρτήσεις εμπίπτουν στο πλαίσιο της ελευθερίας της σκέψης και έκφρασης και είπε : “Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό ότι αυτό αξιολογείται αλλιώς και δίνεται μία πολύ βαριά ποινή. Τον εισαγγελέα και το δικαστή που πήρε αυτή την απόφαση τους ρωτάω. Η συνείδησή σας είναι ήσυχη; Ή μήπως πήρατε αυτή την απόφαση κάτω από πίεση; Σε μία χώρα που το δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητο, μη θ τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αποτελούν έκπληξη. Σχετικά με την ποινή θα προσφύγουμε στο Εφετείο. Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ζητώ να εκπέσει αυτή η ποινή”.

Δικηγόρος: Πρόκειται για ποινή ρεκόρ

Ο Τζιχατ Ντουρμαζ-δικηγόρος του Μπορακ δήλωσε τα εξής: “Την ώρα που διαδίδεται πως στο πλαίσιο Δικαστικής Μεταρρυθμίσεως που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, γίνονται κάποιες εργασίες στο πεδίο της ελευθερίας έκφρασης, εμείς σε αυτό το διάστημα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αυτή την ποινή για αναρτήσεις που έγιναν στα έτη 2014 και 2015. Στον πελάτη μου επιβλήθηκε η ποινή ρεκόρ των 12 ετών και τριών μηνών. Είμαστε της άποψης πως πρόκειται για μία ποινή ρεκόρ. Γνωρίζουμε πως σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, η ποινή που επιβάλλονταν στον κατηγορούμενο ήταν το πιο πολύ δύο έτη φυλάκισης. Η ποινή των 12 ετών στον πελάτη μου είναι κάτι που δεν το χωράει ούτε η συνείδηση ούτε ο νόμος. Η εν λόγω ανάρτησεις υπάγονται πλήρως στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης και ήταν εντός της διαδικασίας άσκησης κριτικής από την πλευρά του πελάτη μου”
…….

http://www.diken.com.tr - https://tourkikanea.gr